Nemzetközi foci

Mbappé kihagyott egy büntetőt, mégis megszórta ellenfelét a PSG

STEPHANE DE SAKUTIN / AFP
STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

A Paris Saint-Germain szombat este 5-2-re legyőzte a Montpelliert a francia élvonalbeli bajnokság 2. fordulójában.

Kapcsolódó
Megszületett az a gól, amilyet eddig még sohasem lőtt Lionel Messi
Kiütéssel kezdte az idényt a PSG csapata.

A sérüléséből felépülő Kylian Mbappé a kezdőben kapott lehetőséget, és a 23. percben már be is találhatott volna. Csakhogy Jonas Omlin kapus érezte az irányt, így aztán kivédte a francia csatár tizenegyesét.

Ezután még egy bravúrja volt a kapusnak Lionel Messi szabadrúgásánál, de kevéssel a félidő vége előtt vezetéshez jutott a PSG egy peches öngólnak hála. Falaye Sacko az öngólja után egy büntetőt is összehozott, ezt már Neymar rúgta, méghozzá hibátlanul. Térfélcsere után hat perccel újra betalált a brazil, ezúttal egy kontratámadás végén.

Ezután szépített ugyan a Montpellier, de egy szögletet elnézett a védelme, amely során Mbappé csak meglőtte a maga gólját, majd az új igazolás, Renato Sanches is belőtte első bajnoki gólját a PSG-ben. Ezzel a portugál lett az a futballista a klub történetében, aki a bemutatkozásakor a leggyorsabban betalált, mindössze egy perc kellett neki.

A legvégére még maradt egy gól, a 19 éves Enzo Tchato az utolsó pillanatokban kozmetikázott az eredményen, de érdemi változást ez már nem okozott. A Paris Saint-Germain két meccs után hibátlan, és 10 rúgott gólnál tart.

Olvasói sztorik