Magyar foci

Jó bemelegítés volt az AC Milan legyőzése, a Honvéd ellen is nyert a ZTE

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Zalaegerszegi győzelemmel indult a labdarúgó NB I 2022/23-as szezonja: a ZTE egy második félidő elején szerzett góllal tudott nyerni a Budapest Honvéd otthonában.

Kapcsolódó
Rajtol az NB I, megállítja-e bárki a Fradi-úthengert?
Lefutott-e a bajnokság, lesz-e csapat, amely képes akár csak megszorítani a legutóbbi négy kiírás győztesét, a Ferencvárost. Körkép az NB I ma rajtoló évada előtt.

Mozgalmasan indult a szezon első bajnokija, és a múlt héten felkészülési mérkőzésen az olasz bajnok AC Milant legyőző ZTE dolgozta ki a több helyzetet, volt, hogy Szappanosnak kellett látványos mozdulattal védenie, valamint ujjal beleért Tajti szitáló lövésébe is, ami aztán így a lécen csattant. A félidő második felére a Honvéd, amely a meccs előtti napon tette ki keretéből a csapatkapitány Batik Bencét, is mutatott életjeleket, de összességében Ricardo Moniz csapata játszott veszélyesebben.

A ZTE aztán meg is szerezte a vezetést a második félidő elején, egy bedobás után Meshack elé került a labda, aki kíméletlenül a hálóba lőtt (a gólt itt lehet megnézni).

Kapcsolódó
Ha a Milan sztárjai látták volna a kis magyar rajongójuk arcát a meccs után, lehet, jobban odateszik magukat a feltüzelt ZTE ellen
A bajnoki címet azért még nem kell kiosztani a Zalaegerszegnek, ahhoz meg kell megverni a Mezőkövesdet is, mondta egy ZTE-drukker. A Ricardo Moniz által irányított hazai csapat lelkes, harcos és összeszedett volt, a fekészülés elején járó Milanból pedig pontosan ez a három tulajdonság hiányzott.

Mintha ez kellett volna a Honvédnak, mert feléledt a hazai csapat, elkezdett helyzeteket kidolgozni a Honvéd – amelynél új edző debütált a skót Tam Courts személyében. A 60. percben be is találtak a kispestiek, Jónsson a felső sarkot lőtte ki, de a VAR úgy ítélte meg, hogy Ennin kezezett a támadás során, így érvénytelenítette a találatot.

Buzi MLSZ!

– zúgott fel sokadjára a lelátón.

A helyzetek pedig továbbra is megvoltak mindkét oldalon, előbb Szappanos óvta meg csapatát a második bekapott góltól, majd a 74. percben Tamás kapott remek indítást, de a kapu fölé célzott ziccerben. A folytatásban elszórakozott próbálkozásokat láthattunk, ami összességében a meggyőzőbb teljesítményt nyújtó ZTE-nek kedvezett, ugyanis maradt a 0-1.

NB I, 1. forduló

Bp. Honvéd-Zalaegerszeg 0-1 (0-0)
Gólszerző: Meshack (47.)

Olvasói sztorik