Magyar foci

A Kisvárda, és az Azerbajdzsánban kikapó Vidi is továbbjutott

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A Kisvárda és a Fehérvár is továbbjutott a Konferencia Liga-selejtező harmadik fordulójába.

Kapcsolódó
A Slovan-drukkerek szerint valaki elbeszélgethetett a Fradi-játékosokkal, a magyarok top3-as meccsélményt emlegetnek
Megszámlálhatlanul sok rendőr, egyenpólóban vonuló Fradi-drukkerek, az első meccs után nagyon optimista, majd a visszavágót követően durván csalódott szlovákok. Riport a pozsonyi Slovan-Fradiról, melyen a magyar csapat olyan bravúrt hozott össze, amilyenre ötven éve nem volt képes a nemzetközi porondon.

Az NB I előző szezonjában legutóbbi ezüstérmes Kisvárda (kezdőjében Ötvös Bencével és a kárpátaljai Hej Viktorral) története első nemzetközi kupameccsén 1-0-ra tudott nyerni Kazahsztánban, és a visszavágón is kontrollálta a Kajrat Almati elleni összecsapást. Egy szemfüles megoldásnak köszönhetően az első félidőben megszületett az újabb kisvárdai gól:

egy játékvezetői labdát Ötvös egyből a tizenhatoson belülre csavart, Mesanovic pedig fejjel lényegében eldöntötte a párharcot.

A folytatásban nem forgott veszélyben ugyanis a hazai győzelem, csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség. Végül maradt az 1-0, a Kisvárda kettős győzelemmel lépett tovább. A norvég Molde lesz a következő ellenfél, miután a második fordulóban kettős győzelemmel búcsúztatta a svéd Elfsborgot. A következő párharc első felvonását jövő csütörtökön, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.

sofascore.com

A Fehérvárnak meglepő módon úgy is többet kellett izgulnia, hogy az első meccset 4-1-re nyerte meg otthon a Gabala ellen. Az azeriek ezúttal is vezetést szereztek, a Vidi (Dárdai Palkó, Fiola Attila, Kovács Dániel és a honosított Loic Nego képviselte Magyarországot a kezdőben) azonban még úgy is egyenlített a szünet előtt, hogy Nego kihagyott egy tizenegyest – Zivzivadze azonban megnyugtató gólt szerzett. A második félidőben megvoltak a lehetőségek itt is, ott is, kapufát lőtt mind a két csapat, az újabb találatot pedig a Gabala szerezte, Silva tette izgalmassá a párharc hajráját, ám maradt a 2-1, így aztán a Fehérvár a veresége ellenére is 5-3-as összesítéssel továbbjutott.

Gól nélküli első mérkőzés után a Petrocub Hincesti hátrányból fordítva nyert 4-1-re az albán Laci vendégeként, így a moldovai csapat ellen folytatja a Vidi.

sofascore.com

A Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtezőben jutott a harmadik körbe, így három magyar csapat biztosan ott lesz a folytatásban. Hogy négy legyen, ahhoz csoda kéne, a Felcsút ugyanis 3-0-s hátrányból várja a portugál Vitória Guimaraes elleni visszavágót.

Olvasói sztorik