Nemzetközi foci bajnokok ligája

UEFA-trükk: megbüntették a PSG-t, de mégsem

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága csak Leonardót büntette meg a Paris Saint-Germain nyolcaddöntős Bajnokok Ligája-kiesése után történt balhé miatt. A spanyol és francia sajtó szerint a sportigazgató mellett a klub tulajdonosa, Nasszer al-Kelaifi is nehezen viselte a BL-búcsút, erőszakosan léptek fel az öltözőfolyosón, és be akartak jutni a holland játékvezető, Danny Makkelie öltözőjébe. Az UEFA a játékvezetői jelentés megállapításai alapján fegyelmi vizsgálatot indított a két vezető viselkedése miatt.

A pénteki határozat értelmében sportszerűtlen viselkedés miatt egy találkozóra szóló eltiltást kapott Leonardo, de ez annyiban már nem is érinti a PSG-t, hogy a brazil szakembert a múlt hónapban elküldték a klubtól. Al-Kelaifit viszont nem marasztalta el a testület.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Nincs varázslat, sem titkos recept
A szövetségi kapitány szerint nem csak a futball csapatjáték, de a válogatott felkészítése is.

A West Ham United vezetőedzője, David Moyes egy, míg a csapatkapitány Declan Rice két találkozóra szóló eltiltást kapott. Előbbi sportszerűtlen viselkedésért, utóbbi a játékvezető inzultálásáért kapta a büntetését. Mindkét vétkessel szemben az Európa Liga elődöntőjében az Eintracht Frankfurttól elszenvedett vereség alkalmával történtek miatt indítottak eljárást.

Olvasói sztorik