Nemzetközi foci

Még Neymar szép gólját is némán nézték a PSG-ultrák

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP
Miután 2-1-re legyőzte a második helyezett Olympique Marseille-t, már 15 pontos előnnyel vezeti a francia bajnokságot a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata, amely már a héten bajnok lehet.

Az öröm azonban nem teljes, a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-búcsú miatt a párizsi ultrák jelezték, a szezon végéig nem szurkolnak, így tiltakozva a kínos kudarc és a klub vezetése ellen. Ráadásul a hatóságok kitiltották a Marseille-szurkolókat, azaz a Parc des Princes-ben kifejezetten lapos hangulat uralkodott.

Kapcsolódó
Onnan jött vissza a Real, ahonnan csak kevés csapat tud
A szünetben még padlón volt Carlo Ancelotti csapazta, mégis sikerült aztán nyerni.

A hazaiak a 12. percben egy szép Neymar-góllal szereztek vezetést (1-0).

Ezt a 31. percben még kiegyenlítette Duje Caleta-Car, ám a félidő hajrájában egy VAR által kezezésnek ítélt eset után Kylian Mbappé büntetőből ismét a párizsiakat juttatta előnyhöz.

A hajrában ugyan Dimitri Payet szabadrúgását William Saliba közelről a hálóba lőtte, de a videobíró lest jelzett, így elmaradt a marseille-i egyenlítés.

„Számunkra ezúttal a három pont megszerzése volt a fontos, de az intenzitás hiányán az látszott, hogy a szezon végére elfáradtunk. A közönség ereje nagyon hiányzik, mindig azt várjuk, hogy a szurkolók át tudják adni az energiájukat.

Tudjuk, hogy csalódottak, megvan a véleménynyilvánítás szabadsága, ezt az önkifejezési módot tiszteletben kell tartanunk. Pedig a 10. bajnoki címünket jó lenne együtt megünnepelni

nyilatkozta Mauricio Pochettino.

Olvasói sztorik