Nemzetközi foci

Szétlőtt tévé, összetört berendezés – így fogadták a törökök Burak Yilmaz kihagyott büntetőjét

Portugália Portóban fogadta Törökországot a világbajnoki pótselejtezők elődöntőjében és bár eleinte, főleg a 2-0-ra megnyert első félidő után úgy tűnt, simán hozzák a papírformát, ám a második 45 percben a törökök feltámadtak.

A 65. percben ki más, mint a 36 éves csapatkapitány, Burak Yilmaz szépített egy formás akció végén (2-1). A 84. percben ráadásul Fonte szabálytalankodott Enes Ünallal szemben, és némi videózást követően a játékvezető megadta a jogos büntetőt a törököknek.

Burak Yilmaz vállalta magára a tizenegyes elvégzésének felelősségét. Ha a Lille csatára bevágja, egyenlít, és minden bizonnyal hős lehetett volna, azonban csúnyán fölé-mellé rúgta. Végül a 94. percben Matheus Nunes megrúgta a portugálok harmadik találatát is (3-1), így Törökországnak elúszott a vb-szereplés lehetősége.

Yilmaz érthető módon teljesen elkeseredett. A meccs után bejelentette, „A mai volt az utolsó meccsem a válogatottban. Befejezem pályafutásomat a török nemzeti csapatban.”

Meglehet, azért is döntött így, mert ismeri az otthoni szurkolókat. A hibája hazájában elég szélsőséges reakciókat váltott ki. Íme egy szétlőtt televízió:

És egy sipákoló asszony, aki azon akadt ki, mert a nappalijában feldühödött férfisereg egyik tagja felindultságában összetörte a széket:

Portugália azzal az Észak-Macedóniával játszhat kedden a vb-részvételért, akik a másik elődöntőben hihetetlen bravúrral 1-0-ra legyőzték idegenben Olaszországot.

Kapcsolódó

Eredmmények – világbajnoki pótselejtező

Olaszország – Észak-Macedónia 0-1 (0-0)
gól: Trajkovszki (92.)

Portugália-Törökország 3-1 (2-0)
g: Otavio (15.), Diogo Jota (42.), Nunes (94.), illetve Yilmaz (65.)

Wales-Ausztria 2-1 (1-0)
g: Bale (25., 51.), illetve Davies (65., öngól)

Svédország-Csehország 1-0 (0-0, 0-0, – hosszabbítás után 1-0)
g: Quaison (110.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik