Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Manchester United hazai pályán esett ki a BL-ből

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP
Nem élvezte a hazai pálya előnyét a Manchester United és az Ajax, az angol és a holland csapat ugyanis kikapott otthon az Atlético Madrid és a Benfica ellen, és kiesett a Bajnokok Ligájából.

Az idegenbeli 1-1-es döntetlen után reménykedve várhatta az Atlético Madrid elleni hazai visszavágót a Manchester United csapata. Jól kezdett a ManUnited, a 3. percben Elanga fejelt a léc fölé, tíz perccel később ismét ős veszélyeztetett, akkor Oblak kapus mentett a kapufa segítségével.

Kapcsolódó
Ancelottit megkérdezték, elbukhatja-e a Real a bajnoki címet, a válasza mindent vitt
Tíz ponttal vezeti a Madrid a spanyol bajnokságot tíz fordulóval a vége előtt. A következő bajnokin a Barcelonát fogadja.

A 16. percben De Gea is bemutathatta, milyen formában van, a spanyol kapus De Paul 22 méteres, megpattanó lövését védte bravúrral.

A 33. percben csodálatos Atlético-támadás futott végig, Koke ugratta ki jobb oldalon Llorentét, aki tökéletesen centerezett, Joao Félix pedig a kapu jobb oldalába lőtt – szépséghiba, hogy Llorente már lesen kapta a labdát.

De ez az akció sem bírt elég figyelmeztetéssel, amíg a hazaiak azt reklamálták, hogy Elangát szabálytalanul szerelték, addig az ellenakcióból Renan Lodi gólt fejelt (0-1).

A szünet előtt még Bruno Fernandes kínálta meg lövéssel Oblakot, nem tudott kifogni rajta,.

A második félidőben nagyon nyomott a United, Ralf Rangnick mindent elkövetett, hiszen csereként pályára küldte Pogbát, Rashfordot, majd Cavanit is, a nagy helyzetet azonban egy szabadrúgást követően a védő Varane hagyott ki, akinek fejesét Oblak védte. Az eredmény azonban a négy perc hosszabbítás során sem változott, az Atlético idegenben harcolta ki a továbbjutást.

A másik mérkőzésen az Ajax az idegenbeli 2-2 után reménykedve várta a Benficát, és ahogy kell, végig is támadta a meccset, a vendégek részéről csak szórványos ellenakciókra futotta.

Ez ilyenből azonban éppen a portugálok szereztek vezetést, a 77. percben Grimaldo középre ívelését elnézte a hazai kapus, Darwin Núnez pedig 6 méterről nem hibázott (0-1).

Győzelmével a Benfica is ott van a legjobb nyolc között.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Manchester United (angol) – Atlético Madrid (spanyol) 0-1 (0-1)
gól: Lodi (41.)
továbbjutott: az Atlético 2-1-es összesítéssel.

 

Ajax (holland) – Benfica (portugál) 0-1 (0-0)
gól: Darwin Núnez (77.)
továbbjutott: a Benfica 3-2-es összesítéssel.

Olvasói sztorik