Nemzetközi foci bajnokok ligája

Nem a BL-történet leggyorsabb mesterhármasa volt Lewandowski legnagyobb dobása a Salzburg ellen

SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Lewandowski két labdaátvétellel kiejtette a Salzburgot, írta a Twitteren kiváló Sport24-es szerzőnk, Vályi Bence, és ez a mondat nagyjából össze is foglalja a Bayern-Salzburg BL-nyolcaddöntő visszavágóját.

Szegény Maximilian Wöber kétszer is csak szabálytalanul tudta megállítani a Bayern lengyel csatárát, aki mindkét büntetőt beverte, majd akcióból is betalált, és ezzel 23 perc alatt mesterhármast hozott össze, ami a meccskezdéstől számítva a leggyorsabb triplázás a BL történetében.

Az első és a harmadik gól között egyébként 11 perc telt el, úgyhogy a tavalyi Aranylabda-szavazás második helyezettje eléggé megnyomta az első félidőt.

Lewandowski kedd esti statisztikája:

A 33 éves Lewandowskinak ez volt az ötödik mesterhármasa a BL-ben, ennél többször csak két játékos, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi hozott össze legalább három gólt egy meccsen, mindketten nyolc-nyolc alkalommal.

A mostani idényben a keddi tripla után Lewandowski 42 gólnál jár, és zsinórban ez a hetedik szezon, amikor elmondhatja magáról, hogy legalább negyvenszer köszönt be az ellenfeleknek.

Lewa harmadszor jutott el legalább 10 gólig a BL-ben, a mostani sorozatban 12 gólnál jár, és simán megdöntheti a 2019-2020-as idényben felállított egyéni csúcsát (15).

A leggyorsabb mesterhármas mellett egy másik rekordot is átírt a Bayern sztárja kedd este, mivel 77 góljával immár ő a müncheniek legeredményesebb futballistája a nemzetközi porondon. Az eddigi éllovas a legendás Gerd Müller volt, aki 74 meccsen 66 gólt szerzett, ami döbbenetesen jó, 0,89-es gólátlag, Lewandowskinak a 68 gólhoz 77 találkozó kellett, ez 0,88-as átlag, ami szintén pazar mutató.

Olvasói sztorik