Magyar foci

Meg nem adott gólok, kiállítás – edzője nélkül, szórakoztató meccsen verte a Fradi a Paksot

fradi.hu
fradi.hu

A Ferencváros 3-1-re nyert Pakson az NB I 8. fordulójában és a Kisvárda vereségét kihasználva az élre állt még úgy is, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott ellenfelénél. Peter Stöger kisebb egészségügyi probléma miatt kihagyta a mérkőzést, Máté Csaba helyettesítette.

A legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzéssel zártul a forduló a magyar élvonalban, az eddig a legtöbb gólt szerző Paks és a bajnoki címvédő Fradi csapott össze ugyanis. A vendégek kezdtek jobban, már a 3. percben betaláltak, de les miatt nem adták meg, ahogyan aztán a paksiaktól is elvett egy gólt a VAR, szintén les miatt. Uzuninak volt egy óriási ziccere, amit Nagy védett lábbal, majd a videobírós rendszer a félidő vége előtt ismét főszerepet kapott:

Tokmac elsőre sárgát kapott műesésért, de aztán kiderült, hogy szabálytalankodtak vele a tizenhatoson belül, a sárgát visszavonták, a megítélt tizenegyest pedig Ryan Mmaee értékesítette.

A második félidő egy-egy nagy lehetőséggel indult, előbb Bognár lőtte nem sokkal az alsó sarok mellé, majd Botka lőtt az égbe pár lépésről ziccerben. A 63. percben egyenlített a Paks, egy szöglet után Kinyik maradt üresen és élt a lehetőséggel, de a 65. percben már ismét a Fradinál volt az előny, Ryan Mmaee indult meg a bal oldalon, befelé cselezett és jobbal kilőtte a hosszú oldalt.

A 74. percben dőlt el a meccs, ekkor szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros (Szélpált ekkor második sárgával még ki is állították a hazaiaktól), Laidouni a sorfal felett lőtt a kapuba. Ezt követően voltak még helyzetek, főleg paksi oldalon, de az eredmény nem változott, a válogatott szünet előtt a tabella élére ugrott a Fradi.

NB I, 8. forduló

Paksi FC-Ferencvárosi TC 1-3 (0-1)

Paks, 4011 néző, v: Bognár

 

Paks: Nagy G. – Kinyik, Szélpál, Lenzsér (Tamás, 59.) – Sajbán, Papp, Bognár, Balogh B. (Windecker, 70.), Szabó J. (Medgyes, 59.),  – Ádám (Nagy R., 70.), Böde

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, S. Mmaee, Civic (Wingo, 68.) – Laidouni, Besic (Vécsei, 64.) – Nguen (Kovacevic, 90.) – Zachariassen (Marin, 90.), R. Mmaee, Uzuni

 

gólszerzők: Kinyik (63.), illetve R. Mmaee (45+6. – 11-esből, 65.), Laidouni (74.)

sárga lap: Lenzsér (41.), Szélpál (45+5., 73.), Kinyik (73.), illetve Besic (16.), Wingo (71.), R. Mmaee (89.)

kiállítva: Szélpál (73.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik