Nemzetközi foci

Szidják a drukkerek a Barcát, Koeman szerint viszont elég lenne ránézni a keretre

Joan Valls / Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Joan Valls / Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Percekre volt a Barcelona attól, hogy egy kifejezetten kínos vereségbe szaladjon bele hazai pályán, ám Ronald Araujo fejesével végül sikerült 1-1-re menteni a Granada elleni bajnokit. A meccs végén már úgy nézett ki a Barca, hogy Luuk De Jong csatártársa a középső védő Gerard Piqué volt, ami elsőre, sőt másodikra is elég furcsán hangzik, a Twittert pedig elözönlötték a kritizáló megjegyezések.

A vezetőedző, Ronald Koeman ugyanakkor arra hívta fel a drukkerek figyelmét,hogy legyenek realisták és türelmesek, amikor elvárásokat fogalmaznak meg a csapattal szemben.

Nézzen rá mindenki a keretre, azt tettük, amit tennünk kellett.

Nincsenek olyan játékosaink, akik tiki-takáznak, a saját stílusunkban kell futballozni, persze, ha változás kell, akkor meglépjük. De ez a Barca nem az, amelyik volt évekkel ezelőtt. Ez a 2021-es, ebben a szellemben játszunk, de nem volt meg a sebességünk támadásban. Ha lenne Fati és Dembélé, egyből mélyebb lenne a merítési lehetőség” – magyarázta a meccs után Koeman.

Kapcsolódó
Volt a Real Madrid és a Bayern játékosa is, most Katarban köthet ki
Nem úgy alakult a támadó sorsa, ahogyan arra számított.

A Barcelona, amely a nyáron elveszítette a PSG-hez távozó Lionel Messit, a bajnokságban két-két győzelemmel és döntetlennel a hetedik helyen áll, öt ponttal van lemaradva az éllovas Real Madrid mögött, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszott (a Sevilla elleni rangadót tették későbbi időpontra. A Bajnokok Ligája csoportköre egy kiábrándító vereséggel indult a Bayern München ellen.

Legközelebb csütörtökön, a Cádiz ellen játszik a Barcelona a bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik