Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az UEFA drasztikus változtatásra készül a Bajnokok Ligájában?

Michael Regan / UEFA / Handout/Anadolu Agency via Getty Images
Michael Regan / UEFA / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Teljesen átalakulhat a Bajnokok Ligája lebonyolítása, írja Martyn Ziegler újságíró.

A Times munkatársa úgy tudja, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keresztülviszi reformját, akár tetszik a csapatoknak, akár nem. A beszámoló szerint az elkövetkezendő napokban jóváhagyja majd az UEFA igazgatósága a változtatásokat.

Ennek értelmében 32 csapatról 36-ra bővül a mezőny, amelyben mindenki tíz csoportmérkőzést játszik, öt-öt találkozót idegenben és otthon. A mezőny két két klubja szabadkártyával indulhat majd az UEFA-együtthatók alapján. Az összes csapat egy tabellára kerülne az eredmények alapján és az első 8 csapat automatikusan nyolcaddöntőbe jut és kvalifikálja magát a következő kiírásra is. A 9. és 24. hely közötti csapatok egymással küzdenének a legjobb 16 közé kerülésért, a vesztesek pedig az Európa Ligában folytatják. A tíz csoportmeccshez pedig kalapokba osztanák az egyesületeket, így arányosan oszlana meg az ellenfelek ereje.

A Bajnokok Ligája jelenlegi lebonyolítása 2024-ig van érvényben, valószínűleg csak ezután változna meg a lebonyolítás, amely több látványos párosítást hozna és kevesebb tét nélküli csoportmeccset az UEFA reményei szerint. A klubok viszont nem szeretnék ezt a változtatást az első beszámolók szerint.

Olvasói sztorik