Nemzetközi foci bajnokok ligája

Házi gólkirálya nélkül vág neki a BL-nyolcaddöntőnek a Real

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP

Szerdán a Real Madrid is folytatja a szereplését a Bajnokok Ligájában, a spanyol bajnokság második helyén álló csapat az olasz Atalantához látogat, amely a Napoli elleni győztes rangadóval hangolt a nyolcaddöntő első felvonására.

A Real házi gólkirálya, a minden sorozatot számolva 17 gólnál járó Karim Benzema kihagyta csapata Valladolid elleni bajnokiját, és az As azt írja, mivel a francia csatár a hétfő délelőtti edzést is kihagyta, esélytelen, hogy pályára lépjen Bergamóban.

A Valladolid ellen Marco Asensio, Mariano Díaz és Vinícius Junior alkotta a Real támadósorát, de a győztes gólt a brazil középpályás, Casemiro szerezte. 

A Realnak rengeteg a sérültje, többek között Sergio Ramos, Dani Carvajal, Marcelo, Éden Hazard és Rodrygo is a hiányzók táborát gyarapítja, úgyhogy a madridiaknak nehéz dolguk lesz a Serie A  4. helyezettje ellen.

Az Atalanta elmúlt három tétmeccsét megnyerte, a BL-ben viszont a csoportkörben nyeretlen maradt hazai pályán, az Ajaxszal és a Midtjyllanddal döntetlent játszott (2-2, illetve 1-1), a Liverpooltól pedig 5-0-ra kikapott.

A kiemelt képen Benzema (jobbra) ünnepli a Valencia ellen szerzett gólját.

Olvasói sztorik