Nemzetközi foci bajnokok ligája

Benzema is beszállt a Real Madrid hihetetlen sérüléssorozatába

PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

A spanyol labdarúgó La Ligában második helyen álló Real Madrid sérülés miatt nem számíthat szombati bajnokiján Karim Benzemára.

Kapcsolódó
Már bánhatja a Barca, hogy négy éve visszautasította Mbappét
Helyette Ousmane Dembélét vette meg 2017-ben.

Zinedine Zidane vezetőedző pénteken közölte, hogy az idény eddigi tétmérkőzésein 17 gólos francia csatár a Real Valladolid elleni találkozón biztosan nem lesz bevethető, az pedig még kérdéses, hogy jövő szerdán, az Atalanta elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn pályára léphet-e.

A 33 éves Benzema kihagyta pénteki edzést, ennek oka helyi sajtóértesülések szerint egy csütörtökön előjött bokaprobléma.

A Real Madrid első keretéből immáron kilencen hiányoznak, Benzema mellett a csapatkapitány Sergio Ramos, Eden Hazard, Rodrygo, Marcelo, Valverde, Militao, Carvajal és Odriozola.

Zidane azonban úgy vélte, noha minden sérülés kifejezetten rosszul jön, mégsem a kimaradókra koncentrálnak, hanem azokra a futballistákra, akik bevethetők.

Így aztán a szombati bajnokira öt fiataltChust, Miguel, Arribas, Blanco, Hugo Duro – is benevezett a szakember, aki kiemelte: még két sorozatban is versenyben vannak, és mindkettőben a végsőkig fognak küzdeni.

A spanyol bajnokságban a Real Madrid hátránya 6 pont az éllovas és egy meccsel kevesebbet játszott városi rivális Atlético mögött.

Olvasói sztorik