Magyar foci

Rég nincs már ott focicsapat, de milliókat kapott öltözőre és kisbuszra egy falu

Bár tíz éve nincs focicsapat a faluban, a Magy SE csaknem 7 millió forintot nyert sportöltözőre, és 2015-ben még egy kisbuszra is pályázott, írja a Szabad Európa. A magyiak legutóbb 2010/11-ben szerepeltek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei harmadosztályban. Tóth László, a klub korábbi elnöke szerint azért nem volt értelme folytatni, mert nem falubeliek fociztak náluk.

A cikk szerint a helyi sportöltözőt 6,8 millió forintból újították fel, 2012-ben adták át, de nem használta senki. Tóth László azt mondta, erre, valamint 2015-ben a kisbuszra sem ő, hanem a polgármester, Czirják István pályázott. Ő már évekkel ezelőtt megpróbálta elhagyni a Magy SE-t, azt állítja, megírta a lemondását, de Czirják nem foglalkozott vele. Tóth így kilenc hónappal ezelőttig maradt, ami papírt elé tettek, azt aláírta.

„A polgármester emberei állandóan hozták utánam a papírokat, hogy ezt is írjam alá, azt is írjam alá, mert még én vagyok a sportelnök. Volt, hogy kint az erdőn dolgoztam, oda is utánam jöttek az aláírandó papírokkal. Volt, hogy összekülönböztem emiatt Czirják István polgármester úrral és sokáig nem is beszéltünk, de ez nem jelentette azt, hogy a papírokat ne kellett volna aláírnom. Mit tudtam volna csinálni? Meg sem néztem, hogy miket írok alá, csakhogy szabaduljak a polgármestertől” – idézi Tóthot a Szabad Európa, aki szerint a kisbusz is csak elvétve van használatban.

A lap kereste a polgármestert, de a cikk megjelenésééig nem válaszolt.

Borítókép: Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik