Magyar foci

Váratlan erősítést kapott a magyar labdarúgó-válogatott

Nego Loic a FIFA eddigi szabályainak értelmében nem játszhatott a magyar válogatottban, mivel korábban pályára lépett tétmérkőzésen a francia U19-es és U20-as válogatottban is. A FIFA szeptemberi kongresszusa azonban több változtatást is elfogadott, elsősorban a játékosok érdekét figyelembe véve.

Ennek köszönhetően a MOL Fehérvár FC magyar állampolgárságú labdarúgója immáron pályára léphet a magyar válogatottban, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig számít rá.

Nego 2010. augusztus 17-én, Portugália ellen játszott legutóbb a francia U20-as válogatottban.

Több mint öt éve Magyarországon él, felvette a magyar állampolgárságot – ennek a szemléletváltozásnak köszönheti a lehetőséget.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a magyar válogatott tagja lehetek. Amikor értesültem arról, hogy bekerülhetek a válogatottba, úgy éreztem, egy nagy álmom válhat valóra.

Ajándék lesz, ha pályára léphetek a soron következő mérkőzések valamelyikén

– idézte az Mlsz.hu a játékost.

„Abban mindenképp hasonlítunk, hogy abszolút magyarnak érezzük magunkat és ezt a válogatottban is szeretnénk bizonyítani” – mondta Marco Rossi

„Én magam is régóta vártam a lehetőségre, hogy végre meghívót küldhessek neki, hiszen nem is kérdés, hogy ha a válogatottban is tudása legjavát nyújtja, akkor nagy hasznára lehet a csapatnak. Örülök, hogy végre nem kényszerűségből kell módosítanom a kereten annak kihirdetését követően.”

Ahogy a válogatott többi tagja, úgy Nego Loic is vasárnap este csatlakozik a kerethez, szerdán pedig elutazik a Bulgária elleni sorsdöntő mérkőzés helyszínére, Szófiába.

Kiemelt fotó: KISBENEDEK ATTILA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik