NB I

Nem volt vonzó az NB I a Fradi egykori védője számára

Pavlovic szerint a Ferencváros kis híján Bundesliga-szintű.

Másfél idényt töltött Magyarországon Mateo Pavlovic. A bosnyák születésű horvát védő 2014 telén érkezett a Ferencvároshoz a Werder Brementől és összesen 3 pirosat és 14 sárga lapot gyűjtött be 27 meccs alatt, ami egészen döbbenetes adat – cserébe Magyar Kupa-győztes lett a Fradival.

Távozását követően sem maradt Brémában, hanem nyugatra igazolt: az első osztályba feljutó francia kiscsapatot, az Angers-t választotta. Első gólját több mint egy héttel ezelőtt, a Saint-Étienne elleni vereség során szerezte, ennek kapcsán pedig a Goal.com horvát kiadása készített vele interjút, melyben többek között a Ferencvárosról is szó esik.

– Olyan klubra volt szükségem, ahol minél több meccset játszhatok. Szerettem Magyarországon játszani, a Ferencváros egy kiválóan szervezett klub, már-már Bundesliga-szintű. Mindennel elégedett voltam, de a magyar bajnokság nem túl vonzó, nem akartam sokáig ott maradni. Amikor jött az Angers ajánlata, nem sokat gondolkodtam – fogalmazott Pavlovic, aki minden országban, ahol játszik, meg szeretné tanulni a helyi nyelvet.

– A francia nyelvvel most szenvedek, nem könnyű. A németet és a magyart is igyekeztem elsajátítani, amikor ott játszottam – tette hozzá.

Az interjú további részeiben a középhátvéd még elárul néhány érdekességet. Ő például nem a PSG-t vagy a Nice-t, hanem a Monacót tartja a legerősebb ellenfélnek, bár egyénileg Edinson Cavanit becsüli a legjobbra.

Németországban nem volt boldog, elmondása szerint semmi nem olyan nyugodt, túl sokat dolgoznak a taktikán, a védekezésen, főleg a kisebb csapatok.

Íme a Saint-Étienne-nek fejelt gólja!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik