Nemzetközi foci bajnokok ligája

A világ igazságtalansága, hogy Robert Lewandowski nem kap Aranylabdát

A koronavírus-járvány miatt elmarad a minden évben megrendezett Aranylabda-díj átadása, amely az aktuális idény legjobb futballistájának jár. A sors igazságtalansága, hogy éppen ezért nem kapja meg Robert Lewandowski, a Bayern München csatára.

Lewandowskinál nagyobb vesztest nehéz lesz találni
Deyna és Boniek után nem lesz újabb lengyel dobogós az Aranylabda-versenyen. Egyelőre.

A lengyel futballista amellett, hogy Bundesligát és Német Kupát nyert csapatával, vasárnap pedig a Bajnokok Ligája-döntőjét is a bajorok nyerték 1-0-ra a PSG ellen. Ugyan Lewandowski nem lőtt gólt a fináléban, ám a 2019-2020-as idényben kimagasló teljesítménnyel rukkolt elő: úgy vágott 55 gólt, hogy a BL-ben, a német bajnokságban és a kupában is gólkirály lett, sőt Európában a nyomába sem értek a csatárok.

Jóllehet arra nincs garancia, hogy valóban neki ítélik a díjat, de józan ésszel nehéz lenne az elmúlt szezonból jobban teljesítő játékost mondani.

Bajnokok Ligája-döntő

Paris Saint-Germain – Bayern München 0-1 (0-0)
Lisszabon, Estádio da Luz
v.: Orsato (olasz)
PSG: K. Navas – Kehrer, Th. Silva, Kimpembe, Bernat (Kurzawa , 80.)– A. Herrera, Marquinhos, Paredes (Verratti, 65.) – Di María (Choupo-Moting, 80.), Mbappé, Neymar
Bayern München: Neuer – Kimmich, Boateng (Süle, 25.), Alaba, Davies – Thiago Alcántara (Tolisso, 86.), Goretzka – Gnabry (Coutiunho, 68.), Müller, Coman (Perisic, 68.) – Lewandowski
gól: Coman (59.)

Kiemelt fotó: Matt Childs/Pool via Getty Images

Olvasói sztorik