Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kiesett a Real Madrid és a Juventus a BL-ből

Zinedine Zidane először veszített egyenes kieséses párharcot a Bajnokok Ligájában, miután a hazai vereség után Manchesterben is kikapott a Real Madrid labdarúgócsapata, így nem jutott be a negyeddöntőbe. Kiesett a Juventus is, amely az februári, idegenbeli 1-0-s vereség után otthon Cristiano Ronaldo duplájával csak 2-1-re verte a Lyont.

Manchester City – Real Madrid

Már az első, hazai pályán 2-1-elveszített BL-nyolcaddöntő után tudni lehetett, hogy a Real Madrid nem lesz esélyes a továbbjutásra a Manchester City otthonában. Ezt nem csupán a vereség miatt gondolhattuk, hanem a piros lap miatt eltiltását töltő Sergio Ramos hiányzása miatt.

Ramos nélkül katasztrófa a Real Madrid védelme
Kilenc percig bírta a spanyol csapat Manchesterben.

A párharc pénteki visszavágója előtt megszólalt Fabio Capello, a spanyolok korábbi edzője, aki úgy fogalmazott, a City ellen az a döntő kérdés, hogyan tudnak védekezni az angolok ellen. Ha nem kényszerülnének védekezésre, akkor a támadások terén nem maradnának el a hazaiaktól.

Nos, a Real nem akarta meghazudtolni a szakértőket, már a 9. percben döbbenetes hibából vezető gólt ajándékozott a Citynek.

Éder Militao, Thibaut Courtois és Raphaël Varane addig passzolgatott, amíg a francia világbajnok védőtől Raheem Sterling elvette a 16-oson belül és az üres kapuba lőtte (1-0).

Sterlingnek ez volt a 100. gólja klubja színeiben, és a 20., amit a BL-ben szerzett – rajta kívül még öt olyan angol labdarúgó akadt, aki eljutott eddig a legrangosabb kupában.

Negyedóra kellett a spanyoloknak, hogy magukra találjanak, Karim Benzema volt a legaktívabb, aki két lövés után a 28. percben szép fejessel egyenlített (1-1).

A második félidőt Sterling ziccere nyitotta, gólt azonban ismét Varane kapitális bakija eredményezett. A 68. percben egy vaktában előrevágott labdát a francia védő elsőre nem tudott elfejelni, majd úgy döntött, 20 méterről hazabólintja Courtois-nak. Gabriel Jesus azonban lecsapott rá, és okosan ellőtte a kapus mellett (2-1).

A vége ismét 2-1 lett, a City 4-2-es összesítéssel jutott tovább.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Manchester City – Real Madrid 2-1 (1-1)
gól: Sterling (9.), Jesus (68.), illetve Benzema (28.)
továbbjutott: a Manchester City 4-2-es összesítéssel

Juventus – Lyon

Torinóban a Juventus egygólos hátrányról fogadta a Lyont, amely februárban, hazai pályán 1-0-ra győzött. Mondhatni a franciák ott folytatták, ahol akkor abbahagyták: a 12. percben Memphis Depay büntetőből szerzett vezetést (0-1).

A Juventus lendületesebb játékra váltott, Gonzalo Higuaín és Cristiano Ronaldo fejesei után a 40. percben a portugál szabadrúgása okozott nagy riadalmat. Ami nem ment 17 méterről, ment 11-ről: a 43. percben egy újabb Ronaldo-szabadrúgás a sorfalban álló Depay kezéről pattant le, a büntetőt Ronaldo bevarrta (1-1).

A 60. percben ismét ő villant, távoli lövése utat talált a hálóba (2-1).

Több gól azonban nem született, a Lyon 2-2-vel, idegenben szerzett góllal kiharcolta a negyeddöntőbe jutást.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Juventus – Lyon 2-1 (1-1)
gól: C. Ronaldo (43., 60., az elsőt 11-esből), illetve Depay (12., 11-esből)
továbbjutott: a Lyon, 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

Kiemelt fotó: Oli SCARFF / POOL / AFP

Olvasói sztorik