Nemzetközi foci

Élre állt a Real Madrid, de napokig fognak majd bírózni a spanyolok

Kihasználta a Barcelona botlását és 2-1-es győzelmével átvette a vezetést a spanyol bajnokságban a Real Madrid. A csapatkapitány, Sergio Ramos viszont megsérült a Real Sociedad elleni meccsen.

A Madrid nem nagyot tudott mit kezdeni baszk ellenfele otthonában az első félidőben – egyszer Marcelót billentették ki egyensúlyából a tizenhatoson belül, de a játék mehetett tovább–, ám a második játékrész elején az amúgy szenzációsan játszó Vinícius Jr. harcolt ki tizenegyest. A szituációt visszanézték VAR-ral, és biztosan lesznek, akik szerint az a minimális kontakt, ami közte és Llorente közt volt nem ér büntetőt. Az ítélet mindenesetre maradt, Ramos pedig büntetett, így már ő a La Liga történetének legeredményesebb védője a maga 68 találatával.

A csapatkapitány aztán később egy összecsapásnál térdsérülést szenvedett, próbálta ugyan folytatni, de végül cserét kért.

Úgy tűnt, hogy egy pazar góllal kiegyenlít a Sociedad, de az asszisztens és a videobíró is úgy ítélte meg, hogy az amúgy lesen álló Merino zavarta Courtois-t, így nem adták meg a találatot. A 70. percben Benzema vett le vállal egy labdát a tizenhatoson belül, majd megduplázta az előnyt, itt már a hazaiak közül többen is nekiálltak vitatkozni Javier Estrada Fernández játékvezetővel kezezést reklamálva.

Az összefoglaló:

Bár tudott végül szépíteni a Real Sociedad, az egyenlítésre már nem volt idő, a Real Madrid 2-1-re nyert, pontszámban beérte a Barcelonát, a jobb egymás elleni eredményeinek köszönhetően pedig vezeti a bajnokságot.

La Liga, 30. forduló

Real Sociedad – Real Madrid 1-2 (0-0)

gólszerzők: Merino (83.) illetve Ramos (50. – 11-esből), Benzema (70.)

Kiemelt kép: ANDER GILLENEA / AFP

Olvasói sztorik