Magyar foci

A Fehérvár korábbi edzőjének Orbán Viktor próbált segíteni megoldani a problémákat

José Gomes a miniszterelnök kamrájában evett sonkát, miközben megbeszélték, mi a teendő.

A Mol-Fehérvár korábbi edzője, José Gomes a Tribuna Expresso nevű portálnak hosszasan nyilatkozott életéről és karrierjéről, az interjúban pedig szóba került pályafutásának magyarországi állomása, a Videoton és Székesfehérvár is – szúrta ki elsőként a csakfoci.hu.

A portugál mester 2013 januárjában lett neves honfitársa, Paulo Sousa utódja az akkor még Videoton nevet viselő csapat kispadján. Egy Ligakupa-ezüst és egy bajnoki 4. hely fűződött a nevéhez Magyarországon, végül 2014 tavaszán bontott vele szerződést a székesfehérvári klub. A tréner őszintén beszélt arról, hogyan is alakult a magyarországi pályafutása, s hogy, milyen problémákkal kellett szembenéznie.

„Elég jól sikerült a belépőm a csapatnál, jól is fogadtak, tetszett az embereknek az a támadó futball, amit játszatni akartam és a futballistáknak is az a szabadság, amit a pályán megkaptak. Rögtön jó eredményeket is értünk el. A következő idényben azonban problémáink akadtak.

Amikor problémám volt, felhívtam a miniszterelnököt, akinek egy kilométerre laktam a házától. A kamrájában sonkát ettünk, megbeszéltük, mi a teendő. Voltak gondok a szervezettséggel, a menedzsmenttel, az átigazolásokkal, olyan dolgok, amelyeket jó lett volna alaposan átbeszélni a klubon belül, de végül nem igazán jártam sikerrel. A klubban volt egy befektető, aki szeretett hegyet mászni, de semmit sem értett a futballhoz. Aztán volt egy közgazdász, aki teniszezni szeretett, de ő sem tudott semmit a futballról. Aki megoldotta a problémákat, az a miniszterelnök volt. Ő tudott beszélni a tulajdonossal, én hiába próbáltam volna, mert nem tudott angolul.

Úgy láttam, ilyen körülmények között, ilyen feltételek mellett nem fogunk soha a bajnoki címért küzdeni. Megmondtam, hogy ha nem az első hely a cél, nem maradok. A Videotonnak szüksége lett volna egy sportigazgatóra, aki közöttem és a klubvezetés között elhelyezkedve végzi a munkáját. Ők nem értettek velem egyet, így eljöttem. A következő idényben hoztak egy sportigazgatót, igazoltak pár jó futballistát és meg is nyerték a bajnokságot” – tette hozzá a szakvezető.

Kiemelt kép: Oli SCARFF / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik