Nemzetközi foci

Újabb magyar válogatott játékossal erősített a DAC

Kalmár Zsolt, Schäfer András és Vida Máté után Németh Krisztián is a szerdahelyiekhez igazolt.

Németh Krisztiánnal erősítette meg keretét a dunaszerdahelyi DAC – közölte hivatalos csatornáin a szlovák élvonalban szereplő klub. A magyar válogatott támadó jövő nyárig szóló szerződést írt alá.

A Győrből származó 31 éves labdarúgó (szül. 1989.1.5-én) legutóbb az amerikai MLS-ben a Sporting Kansas City együttesénél futballozott. Gazdag pályafutását az ETO Győrben és az MTK Budapestben kezdte, ahonnan 2007 nyarán megvásárolta őt az FC Liverpool. Azóta több országban és klubban is megfordult. Játszott az AEK Athénben, az Olimpiakosz Pireuszban, a Waalwijkben, a Rodában, az Al-Gharafában, a New England Revolutionben és a már említett Sporting Kansas Cityben is – foglalta össze a szerdahelyi klubhonlap.

Több mint tíz éve második otthonomként tekintek Dunaszerdahelyre, mondhatni tehát, hogy szinte hazatértem. Az évek során végig követtem a csapat szereplését és jól látszik, milyen fejlődésen ment át a klub Világi Oszkár irányítása alatt. Titokban mindig is vágytam arra, hogy a fanatikus dunaszerdahelyi szurkolótábor előtt játszhassak, illetve, hogy olyan helyzet adódjon, amikor ide tudok igazolni. Ez most összejött, így nagyon boldog vagyok

– nyilatkozta a bejelentést követően a klub 18-as számú játékosa.

Kiemelt kép: dac1904.sk

sport, foci, labdarúgás, németh krisztián fc dac 1904, átigazolás

Olvasói sztorik