Nemzetközi foci

A koronavírus miatt három Serie A-meccset halasztanak el

Nem lép pályára vasárnap az Internazionale és az Atalanta sem.

Három Serie A-találkozó marad el vasárnap a koronavírus miatt, jelentette be az olasz miniszterelnök. Giuseppe Conte szombat késő este jelezte: az Atalanta–Sassuolo, a Verona–Cagliari és az Internazionale–Sampdoria meccseket sem rendezik meg az eredetileg kiírt időpontokban.

Az említett találkozók halasztásának oka, hogy az adott észak-olasz területeken – Lombardia és Veneto – fokozatosan emelkedik a megbetegedések száma.

Helyi lapok megjegyzik: az érintett csapatok közül az Internek csütörtökön még az Európa Ligában is jelenése lenne hazai pályán a Ludogorec ellen, de a jelenlegi olasz intézkedések miatt aligha lesz megtartva Milánóban a mérkőzés.

Már szombaton is elmaradt több találkozó: az amatőr bajnokságban 42, a Serie B-ben egy (Ascoli–Cremonese) meccset nem játszottak le.

Az MTI beszámolójából kiderül, a polgári védelem legfrissebb adatai szerint 76-ra emelkedett a fertőzöttek száma Olaszországban, és két idős ember meghalt. Lombardiában 54-en, Venetóban 17-en betegedtek meg. Emilia-Romagnában és Lazio tartományban két-két, Piemontéban egy ember kapta el a koronavírust. A két laziói fertőzött kínai, ők turisták voltak az országban. Ez az a házaspár, amelyet elsőként még február elején vittek kórházba Rómában.

Kiemelt kép (illusztráció): Massimo Bertolini/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik