Nemzetközi foci

Nyolc perc alatt megfordította a City a Chelsea elleni rangadót

N’Golo Kanté góljára Kevin De Bruyne és Rijad Mahrez felelt.

A legnagyobb várakozás a szombati játéknap utolsó mérkőzését előzte meg az angol bajnokság 13. fordulójában, ezen a nagyszerű formában lévő Chelsea a címvédő Manchester City vendége volt.

A londoniak vezetőedzője, Frank Lampard ugyanis visszatért az Etihad Stadionba, ahol a Premier League-pályafutása utolsó szezonját töltötte. A 41 éves szakember a döcögős kezdés után egy ideje szárnyal a csapatával, amely az utóbbi hat bajnokiját megnyerte, ennek köszönhetően a forduló előtt a harmadik helyen állt a tabellán.

Az előző idényben a City 6-0-ra kiütötte a londoniakat a két csapat manchesteri mérkőzésén, ezúttal viszont a vendégek szereztek vezetést, N’Golo Kanté egy szép labdaátvétel után gurított a kapuba.

A City nem esett össze, és az első félidőben nyolc perc alatt fordítani tudott. Előbb Kevin De Bruyne volt eredményes, aki a tizenhatos vonaláról, egy megpattanó lövéssel talált be (1-1).

A hazaiak második, és mint később kiderült, győzelmet jelentő gólját Rijad Mahrez szerezte, aki két védőt csapott be egyetlen csellel, majd másik kettő között kilőtte a jobb alsót.

A Manchester City története 400. győzelmét ünnepelte a Premier League-ben. A harmadik helyen álló gárda hátránya a sikernek köszönhetően maradt kilenc pont a listavezető Liverpool mögött.

Premier League, 13. forduló:

Manchester City–Chelsea 2-1

 

Korábban:
Arsenal–Southampton 2-2
Bournemouth–Wolverhampton 1-2
Brighton–Leicester City 0-2
Crystal Palace–FC Liverpool 1-2
Everton–Norwich City 0-2
Watford–Burnley 0-3
West Ham United–Tottenham 2-3
Később, vasárnap,
17.30: Sheffield United–Manchester United
Hétfő,
21.00: Aston Villa–Newcastle United

Kiemelt kép: 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik