NB I

BL-játékosokat utasított vissza a Vasas

Vancsa Miklós szerint változtatniuk kell azon a terven, hogy csak magyar labdarúgókkal töltik fel a keretet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonalba visszajutott Vasas FC ügyvezetője beszélt a klub honlapján a nyári erősítésekről. Szóba kerültek a zuhanyhíradóban felröppent nevek is, illetve kiderült, őket adott esetben nehezebb megszerezni, mint egy-egy Bajnokok Ligája-csoportkört megjárt játékost.

– Sajnos valóban, az utóbbi évekkel összehasonlítva talán nem túlzás azt mondani, hogy sosem volt ennyire nehéz magyar játékosokat igazolni. Ennek több oka van. A tizenkét csapatra szűkített NB I – a csapatok nem szeretnének kiesni, ezért mélyebben a zsebükbe nyúlnak az erősítésekkor –, a kevés külföldi játékos MLSZ általi premizálása és a Szerencsejáték Zrt-től származó többlet-százmilliók a csapatoknak, mind a magyar focisták fizetési igényeinek emelkedését hozták magukkal. Pedig mindent megtettünk, és nem túlzás a kijelentés, hogy olykor egy vagy két szatyornyi pénz sem volt elég ahhoz, hogy idehozzuk a kiszemelt és már említett hazai játékosokat – utalt Vancsa Miklós a többi között Pátkai Máté vagy éppen Lang Ádám leigazolására.

Vancsa hozzátette, valóban az volt az elhatározás, hogy csak magyar játékosok alkotják majd a klub keretét, de ezen a célon változtatni kényszerülnek – ugyanis bizonyos esetekben akár egy BL-t megjárt játékos is olcsóbb lehet, mint az ugyanarra a posztra kiszemelt magyar.

– Jámbor János főtámogatóval és a szakmai stábbal egyetértésben ezt a célt tűztük ki, ám az elmúlt hetek tapasztalata alapján be kell látnunk, hogy ezen az elvünkön változtatnunk kellett. Természetesen nagyon örülünk Novák Csanád és Póser Dániel érkezésének. És törekvéseink továbbra is a magyar játékosok megszerzése felé irányulnak, de például a már említett belső védő és a középső középpályás posztokon kénytelenek vagyunk nyitni a külföldi játékosok felé. Most húztunk egy vonalat, mert láttuk, hogy az eddigi út – a csak magyar játékosokban történő gondolkodás – nem járható. Itt hagy jegyezzem meg, hogy a korábbi hetekben sorra utasítottuk vissza a jobbnál jobb BL-csoportkört megjárt, ideális korban lévő, minőségi külföldi labdarúgókat, mert hittünk abban, hogy sikerül a kiszemelt hazai focistákat megszereznünk.

Az ügyvezető leszögezte, nem lesz átjáróház az angyalföldi klub az átigazolási időszakban.

– Nem, semmiképpen sem lesz átjáróház a Fáy utca a próbajátékosok miatt. Ezt mindenképpen el akartuk kerülni. Ezért célirányosan, már másutt – és hangsúlyoznám, hogy a közelmúltban is – bizonyított, minőségi külföldi labdarúgók jöhetnek csak számításba. A mi játékrendszerünkbe illő, külföldi minőségi labdarúgók felkutatásában ugyanakkor egyaránt részt vett Jámbor János főtámogató, szakmai vezetésünk és jómagam is.

A játékosok felkutatásában a klub egykori labdarúgója, Csedomir Pavicsevics is segédkezik, neki köszönhetően két szerb is csatlakozik a felkészüléshez a jövő hét folyamán.

– Egykori játékosunk, a már játékosügynökként tevékenykedő Csedomir Pavicsevicsen keresztül úgy tűnik, sikerült találnunk két minőségi szerb játékost, akik a terv szerint hétfőn már csatlakozhatnak is a csapathoz. Neveket egyelőre nem mondanék, de elöljáróban csak annyit, hogy az egyik, egy belső védő a tavalyi izraeli bajnok (az idén ezüstérmes) alapembere, több tucatnyi Európa Liga-mérkőzéssel a háta mögött, akiről több hazai játékos-menedzser is elismerőleg szólt. De hangsúlyozom: ez részünkről kényszer, mivel a stratégiai posztokra nem találtunk olyan minőségi magyart, aki elfogadta volna ajánlatunkat, ezért nyitni kellett a külföldi játékosok felé – jegyezte meg Vancsa Miklós, majd hozzátette, egy fiatal magyar játékosért négy hetet dolgozott legutóbb, de miután minden résztvevővel egyezségre jutottak, egyszer csak elálltak a felek a megállapodástól.

– Nos, bármennyire is hihetetlennek tűnik, a kiszemelt szerb focisták kevesebbe kerülnek, mint az említett magyarok. És nem gondolom, hogy gyengébbek lennének, mint a hazaiak. Sőt. De négy hét múlva kezdődik a bajnokság, ezért nem várhatjuk meg, hogy a még kiszemelt magyar játékosok idekerülnek-e hozzánk, vagy sem. Ezért be akarjuk biztosítani magunkat, hogy az új fiúk a régiekkel legalább három hétig ismerkedjenek a pályán éles játékhelyzetekben is – tette hozzá.

Olvasói sztorik