NB I

Mészöly benntartotta a Haladást

A szombathelyiek három góllal győztek a Puskás Akadémia ellen, ezzel megmenekültek.
OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Puskás Akadémia FC 3-0 (0-0)
Szombathely, 3100 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Haladás: Rózsa – Schimmer (Angyal, 57.), Jánvári, Alcibiade, Gaál, Bühler – Iszlai, Radó, Nagy P. – Halmosi (Rácz B., 90.), Martínez (Rocchi, 77.). Edző: Mészöly Géza
Puskás FC: Danilovics – Szélesi, Tar Zs., Kelics, Spandler, Fabio (Makrai, 63.) – Fiola, Hudák M. (Pintér B., 76.), Polonkai (Mészáros D., 87.) – Tischler, Lencse. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Martínez (tizenegyesből 27.), Rocchi (80.), Radó (87.)
Kiállítva: Lencse (69.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A bennmaradásért lépett pályára a Haladás a vendég Puskás Akadémia ellen az élvonal utolsó (30.) fordulójában. A szombathelyieknek legalább annyi pontra volt szükségük, mint a Pakson játszó Dunaújvárosnak.

Kezdetben a Haladás játszott fölényben, majd később kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A 25. percben Radó András tört be a tizenhatoson belülre, megtolta a labdát, de Fiola Attila buktatta, a megítélt büntetőt pedig Martínez értékesítette (1-0). Az első félidő hátralévő részében a vendégek voltak mezőnyfölényben, de több gól a szünetig már nem esett.

A fordulást követően sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, később is csak elvétve akadt helyzet. A hetvenedik percben Lencse László megkapta második sárga lapját, így megfogyatkoztak a felcsútiak. A hajrában a csereként beállt Rocchi egy remek támadás végén szép mozdulattal megduplázta a szombathelyiek előnyét (2-0), ezzel el is dőlt a mérkőzés, majd a végén még Radó is betalált (3-0).

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője értékelte:

Magabiztosan kezdett a Puskás Akadémia, az ő szempontjukból jól nézett ki az első 10-12 perc. Láthattunk egy-egy kapusbravúrt, eléggé változatos volt az első félidő. A Haladás jogos tizenegyest kapott, Radó Andrást egy az egyben otthagyni a tizenhatoson belül életveszély. Ügyesen megcsinálta, de tényleg az volt. Utána amire a fejek helyreálltak vendégoldalon, ahhoz kellett egy kis idő. Ideges volt a játékuk, ezért átvette az irányítást Haladás, és az első felvonás végéig dominált.

Várható volt, hogy a szünet után a Haladás visszaáll, és kontrákra apellál. A Puskás támadójátéka nem volt elég hatékony, nem volt elég helyzetük, Lencse László kiállítása pedig megpecsételte a sorsukat. Abszolút átvette az irányítást a hazai csapat, Rocchi szép gólt lőtt, Radó pedig megadta a kegyelemdöfést. Ha higgadtabban játszik a Puskás, fejben jobban ott van, akkor jobb eredményt érhetett volna el, de túlfűtöttek voltak. A Haladás megérdemli a sikert, mert a mérkőzés nagyobb részében jobban játszott.

Olvasói sztorik