NB I

Ezúttal öngóllal nyert a Videoton

Nikolics eredményességi sorozata sem szakadt meg a 2-1-es meccsen, a Diósgyőr veretlensége viszont igen.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Videoton FC – Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)
Székesfehérvár, 5600 néző. Játékvezető: Bognár T.
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Simon Á. – Gyurcsó (Trebotics, 79.), Kovács I., Oliveira (Álvarez, 85.) – Nikolics (Feczesin, 94.). Edző: Joan Carrillo Milan
DVTK: Rados – Okuka, W. Alves, Kádár, Huszics – Bognár I., Egerszegi (Bacsa, 60.), Elek Á., Barczi (Marjanovics, 73.) – Takács T. (Grumics, 37.), Griffiths. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Nikolics (54.), W. Alves (öngól 86.), illetve Grumics (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A százszázalékos teljesítménnyel listavezető Videoton a veretlen Diósgyőrt fogadta az élvonal kilencedik fordulójában. A DVTK legutóbb 1998 őszén győzött Székesfehérváron. 2004 és 2009 között zsinórban hatszor a hazaiak nyertek, az elmúlt két alkalommal döntetlent játszottak egymással. A diósgyőriek közül Németh Milán és Gosztonyi András sérülés, Antal Botond eltiltás miatt nem léphetett pályára.

A tizedik percben Bognár István távoli szabadrúgását kellett védenie Calatayudnak – ez volt a meccs első lövése, amely eltalálta a kaput. Elek Ákos a huszadik percben megsérült – Sándor György lekönyökölte –, ezért csak akkor térhetett vissza a pályára, amikor egy jókora kötéssel fedték el a vérző fejsebét. A 24. percben Nikolics lövését Rados szögletre ütötte, majd a második sarokrúgás után a góllövőlista vezetőjének közeli kísérletét is hárította.

A 28. percben Nikolics lapos passzából Gyurcsó szerezhetett volna gólt, de a diósgyőri kapus kivetődve mentett. Tíz perccel később Barczi veszélyeztetett, de a hazaiak szögletre mentettek. A negyvenedik percben Nikolics sprintelhetett volna a kapu felé, de a játékvezető – tévesen – megállította les miatt. A 48. percben (de még az első félidőben) egy újabb Videoton-szögletet követően a fejelő Juhász Roland és a berobbanó Nikolics sem tudott gólt szerezni.

A szünetben lekerült Elek Ákos fejéről az ormótlan kötés, amelynek funkcióját egy szolidabb tapasz vette át. Az újrakezdést követően Huszics beadását a kivetődő Calatayud elkapta az érkező Grumics elől. Az 54. percben nem tudtak felszabadítani a vendégek, Oliveira beadását a kapunak majdhogynem háttal álló Nikolics a hálóba lőtte (1-0). A 69. percben Barczi labdaeladása után Oliveira lőtt, de Rados nagyot nyújtózva védeni tudott. A 78. percben Grumics lőtt a keresztléc fölé. Közben Elek Ákos – sárga lappal a birtokában – két olyan szabálytalanságot is elkövetett, amely után kiállíthatta volna a bíró.

A nyolcvanadik percben egy vendégszöglet után Grumics fejelt a kapuba (1-1). A másik oldalon Stopira lapos beadását a becsúszó Nikolics nem érte el. A 86. percben Álvarez indítása után Trebotics adta be a labdát, amit William Alves a saját kapujába lőtt (2-1). A legvégén rohamozott a DVTK, a túloldalon pedig Álvarez lőtt a kapufa mellé, tehát több gól már nem esett. Az Újpest után a Diósgyőr veretlenségét is elvették a fehérváriak, és ha így folytatják, nagyon hamar eldönthetik a bajnoki cím sorsát.

– Ezzel a mérkőzéssel véleményem szerint újabb híveket szerzett magának a Videoton. Két nagyon őszinte csapat találkozott. A színvonal nem volt különösebben magas, de nagyon kemény, férfias meccset láthattunk, durvaság, szándékosság nélkül. Nagy szüksége volt a futballtársadalomnak erre a találkozóra, még sok ilyet kívánok. A fanyalgók is elgondolkozhatnak, ha ezt látták – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa. – Le a kalappal Tomiszlav Szivics előtt, hiszen hosszú időn keresztül kihúzták a Videoton méregfogát, feltolták a védekezésüket, és a hazai térfél közepén visszatámadtak. Ezzel megakasztották a fehérváriak tiszta, szabad labdakihozatalát, kevés volt a helyzet, szinte csak rögzített szituációkból veszélyeztettek. Az eredmény reális, de akkor sem járnánk messze az igazságtól, ha döntetlen lett volna a meccs. A Diósgyőr is rászolgált egy pontra, ám egy szerencsés góllal végül győzött a Videoton. A vendégekből elfogyott az energia a támadó harmadban, ezért nem tudtak eléggé hatékonyak lenni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik