Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kettőt kapott Madridban, hátrányban a Juventus

A Manchester City fordított a Schalke otthonában.

Szerdán az Atlético Madrid–Juventus és a Schalke–Manchester City összecsapásokkal zárult a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonása.

A sorozat egyik favoritjának tartott Juventus az első félidőben veszélyesen játszott, ezt például Cristiano Ronaldo szabadrúgása bizonyította, amit még így is védett Oblak kapus. Ronaldo egyébként egyetlen mozdulattal megsemmisítette az Atlético szurkolóit…

A második félidőben viszont szinte az Atlético semmisítette meg a Juvét, legalábbis játékban jócskán a torinóiak fölé nőttek. Előbb Antoine Griezmann emelését tolta kapufára Wojciech Szczesny, majd jött az Atlético téli szerzeménye, Álvaro Morata, aki 2014 és 2016 között 93 mérkőzésen 27 gólt szerzett a Juventus színeiben. A spanyol most is betalált, de a videózás után érvénytelenítették a gólját, jogosan, hiszen meglökte Giorgio Chiellinit.

Aztán azonban már a videózás sem mentette meg a kapura szinte teljesen veszélytelen olaszokat: előbb José María Giménez kotorta a hálóba a labdát egy kavarodás után, majd a másik madridi középső védő, Diego Godín is betalált – a labda Ronaldóról került a hálóba. Az Atlético jelentős előnyt szerzett a visszavágóra (2-0).

A másik párosításban azok után, hogy a korábbi hat mérkőzés első félideje egyaránt 0-0 lett, most láthattunk gólt az első 45 percben, méghozzá hármat is. Sergio Agüero találatával vezetett a Manchester City, majd Nabil Bentaleb váltott gólra két büntetőt. A második játékrészben a City villantott: annak ellenére, hogy Nicolas Otamendit kiállították a 68. percben, a 2016-ban épp a Schalkétól igazolt Leroy Sané, valamint Raheem Sterling góljával megnyerték a meccset (2-3).

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Atlético Madrid (spanyol)–Juventus (olasz) 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Giménez (78.), Godín (83.).

 

Schalke 04 (német)–Manchester City (angol) 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Bentaleb (38., 45. – mindkettőt 11-esből), ill. Agüero (18.), Sané (85.), Sterling (90.).

Giménez gólja (1-0)

Godín gólja (2-0)

Címlapkép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik