Nemzetközi foci

Érik a Vidi-csoda az EL-ben: oda-vissza verte a PAOK-ot

A Chelsea hozta a kötelezőt a BATE ellen, így jelenleg a második a tabellán a magyar bajnok.

Európa Liga, L-csoport, 4. forduló

Mol Vidi FC – PAOK (görög) 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, Budapest. Játékvezető: Palabiyik (török)
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Pátkai, Milanov (Nikolov, 58.), Hadzic, Huszti (Kovács I., 66.) – Scsepovics (Hodzic, 76.). Vezetőedző: Marko Nikolics
PAOK: Pasalakisz – Léo Matos, Crespo, Varela, Tosca – Sahov, Wernbloom – Limniosz (Biseswar, 60.), el-Kadduri (Akpom, 63.), Léo Jabá (Warda, 70.) – Prijovics. Vezetőedző: Razvan Lucescu
Gólszerző: Milanov (50.)

Azt a görög PAOK-ot fogadta a Mol Vidi FC az Európa Liga-csoportkör negyedik fordulójában, melyet a legutóbbi körben 2-0-ra győzött le – mindkét együttes egy-egy sikerrel és két vereséggel várta a csütörtök esti találkozót.

Ígéretesnek tűnő beadással nyitott a Vidi, de résen volt a görög védelem, kifejelte a labdát. Fiola állította meg az első vendég lövést, majd bő tíz perccel később az addigi legnagyobb helyzetet jegyezhettük fel: egy PAOK-szögletet Crespo nem sokkal fejelt fölé. Kicsivel telt el több mint harminc perc, amikor Stopira tűnt el nagyon gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, de nem kapta meg a Vidi a jogosnak tűnő tizenegyest.

Az utolsó percekben a hazaiak előtt adódott két lehetőség, de a meddő fölényben játszó PAOK ezt is kivédekezte.

Pazarul kezdődött a második félidő, legalábbis hazai szempontból: Vinícius passzát Milanov fejelte a PAOK-kapuba – gyönyörű akció végén szerzett vezetést a magyar bajnok (1-0). Lendületben maradt a gólszerző: nem sokkal később lábbal próbálkozott, kevesebb sikerrel. Sajnos nem sokáig tartott ki Milanov lendülete: megsérült, így kicsivel kevesebb mint egy óra játék után kényszerből kellett elhagynia a pályát.

Méterekkel elkerülte a Vidi-kaput a következő említésre méltó PAOK-kísérlet; közben mindkét csapat túl volt már két-két cserén, sőt a PAOK mestere a 70. minutumra már a harmadik lehetőségét is ellőtte. Nikolov lövésénél nagyon közel volt a kettő közte. A PAOK gyakorlatilag ugyanúgy nem tudott mit kezdeni a nagy nyomást ismét elbíró magyar védelemmel, mint legutóbb: a Nikolics-csapat okos játékkal ezúttal is lenullázta ellenfelét, így 1-0-s sikerrel második győzelmét is megszerezte a csoportban.

Közben a Chelsea 1-0-ra nyert a BATE otthonában, ami továbbjutást (és jó eséllyel csoportgyőzelmet) ért az ezzel 12 pontos angoloknak. A Vidi a második hat egységgel, és immár a saját kezében van a sorsa: három-három pontot ver a BATE, PAOK párosra két körrel a csoport vége előtt.

Kiemelt kép: molvidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik