NB I

Aláírt Kisvárdára az ötvenszeres válogatott klasszis – hivatalos

Az ukrán játékoson kívül egy román csatárt is bejelentett a sereghajtó.

Hivatalos oldalán jelentette be az NB I-ben sereghajtó Kisvárda Master Good, hogy leigazolta az ötvenszeres ukrán válogatott Artem Milevszkit, aki legutóbb a fehérorosz Dinamo Bresztben játszott, de korábban megfordult a Dinamo Kijevben, majd a török Gazientepsporban, a horvát Hajduk Splitben és RNK Splitben, a román Concordia Chiajnában és az orosz FK Tosznóban is – ha már magyar futball, mutatjuk a csapatot, amely visszautasíthatatlan ajánlattal kereste meg Dzsudzsák Balázst.

A magyar NB I-ben a Mol Vidi játékosa, Danko Lazovics mellett immár Milevszki a másik olyan futballista, aki pályára lépett világbajnokságon – írja a kisvardafc.hu. A kisvárdaiak új szerzeménye a 2006-os vb-n a negyeddöntőig jutott ukrán válogatottban a Szaúd-Arábia elleni csoportmeccsen (4–0) lépett pályára, azon a meccsen az aranylabdás Andrij Sevcsenko cseréjeként állt be.

Eldőlt, mely magyar tv-csatornák közvetítik a Vidi, a Chelsea és a Milan meccseit
Európa Ligát néznél? Mutatjuk, hova kell kapcsolni.

Csapattársa volt a válogatottban és a Dinamo Kijevben is a Ferencváros jelenlegi edzője, Szerhij Rebrov is. Kisvárdán is akadt ismerőse, hiszen az akadémiai edzőként dolgozó Bodnár Lászlóval is futballozott együtt Kijevben – a két korábbi csapattárs boldogan ölelkezett össze a kisvárdai találkozáskor.

Ugyancsak Kisvárdára írt alá a román Sergiu Negrut, az ő szerződtetése is csütörtökön vált publikussá. A 25 éves, kolozsvári születésű csatár magyar felmenőkkel is rendelkezik, 2010 és 2017 között a CFR Cluj csapatában játszott.

címlapfotó: AFP / FILIPPO MONTEFORTE 

Milevszki (kékben) 50-szer húzta magára a válogatott mezt. Fotó: Martin Rose/Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik