Nemzetközi foci

Nagy bajban a Spurs-sztár: a vb miatt jöhet a katonaság

Érmet már aligha nyernek a dél-koreaiak, de van még egy másik remény.

A Guardian egyik korábbi cikkéből kiderül: a Tottenham Hotspur dél-koreai sztárja, Szon Hung Min a világbajnokságon azért is harcolhat(ott), hogy ne ítéljük kötelező katonai szolgálatra.

Világbajnoki érem esetén a 25 éves sztár biztos felmentést kapott volna a 21-24 hónapos szolgálat alól, de ezt már aligha sikerül neki és a válogatottnak abszolválnia, hiszen aligha jutnak tovább a csoportból (nagyon minimális matematikai esélyük ugyan még van az utolsó körben…)

Ugyanakkor a Guardian cikkéből az is kiderül: ha Ázsiai Játékokon jól szerepel Szon (és csúcsra érnek a sorozatban), még mindig megúszhatja a besorozást.

A klasszis már jelezte, hogy szeretne részt venni az augusztusi játékokon – ő lehet a túlkoros játékosok egyike – ehhez persze a klubja engedélye is kell. A Tottenham vélhetően elengedi, hiszen más esetben akár két évre is elveszítheti őt. A törvény szerint a dél-koreai férfiaknak 28 éves koruk előtt kötelező bevonulniuk.

Eközben újabb fordulat a portugál meccs után: Ronaldót nem szabadott kiállítani, kihagyott büntetőjét újra kellett volna rúgatni – erről ITT írtunk. 

címlapkép: Elsa/Getty Images

Babusinho

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik