Hírek

Egy kettes, egy egyes…

Ma irány Németország és Olaszország!

FSV Frankfurt-Nürnberg 2!

A vendégek lendületbe jöttek, ma sem hibáznak!
A frankfurti együttes 29 egységével a 14., még közel sem érezhetik biztonságban magukat a kék-feketék. Tomas Oral vezetőedző alakulata csak négy ponttal gyűjtött többet mint az osztályozós pozícióban lévő “Kismünchen”. Otthon különösen haloványan szerepelnek Kalmárék, mérlegük 3-1-9. A formájuk tragikus, 2016-ban csak egy bajnokit nyertek meg a nyolcból. A csapat védelme pocsék, már 43-szor kapitulált, odahaza már 27-szer, ezzel csúcstartó a ligában. A keret nem lesz teljes, egy belső védő, egy bal bekk és egy védekező középpályás sérült.
A Nürnberg begyújtotta a rakétákat, 53 egységével már a 3. helyen állnak a frankok – a Freiburg-Lipcse páros 56-tal megy előttük. A bordó-feketék november elejéig botladoztak a bajnokságban, de utána elkapták a fonalat: 13 bajnokiból 11-et megnyertek, a másik kettőn is pontot szereztek. Most ötös győzelmi sorozatból érkeznek Frankfurtba René Weiler fiai – legutóbb a listavezető lipcseieket verték hazai környezetben.
Idegenben 6-3-4 a mérlegük, ehhez 29-18-as gólkülönbség társul. A támadószekciójuk a legjobb a Bundesliga II-ben, már 54 találatot jegyeznek Burgstallerék. A keret rendben van, már csak egy kapusuk és egy védekező középpályásuk sérült, eltiltott nem lesz.
Azt gondoljuk, hogy a vendégek lendülete tovább tart, és a rossz passzban lévő frankfurti kiscsapat sem tudja megállítani Stieberéket. Nyernek a frankok, és folytatják a harcot a feljutásért! Tippünk így: 2-es!

Inter-Torino 1!

A kék-feketék jobb formában vannak, mint a bikák, akiknél alapemberek hiányoznak majd…
Az Inter a Fiorentinával vív különversenyt a 4. helyért. A tét nem olyan hatalmas, hiszen a 4. és az 5. pozíció is EL-indulást ér – a BL-ről az idén is le kell mondaniuk Mancini mester fiainak. A milánóiak a 2016-os esztendő elejébe “aludtak bele”, akkor rengeteget betliztek Brozovicék. Az elmúlt hetekben nem szerepeltek rosszul, két kötelező győzelem után értékes ponttal tértek haza Rómából. Otthon erősek, mutatójuk 10-2-3, gólkülönbségük 21-11, Mirandáék teljesítményére tehát nem lehet különösebb panasz. A keret nem lesz teljes, a középpályán Kondogbia, elől Jovetic és Icardi bajlódott sérüléssel. Jó hír, hogy az argentin csapatkapitány már talán ott lehet a keretben.
A Torino a középmezőnyben tanyázik, jó eséllyel nem lesz gondjuk a bennmaradással a bikáknak. Most 33 pontjuk van, a vonal alatti Palermónak 28 – azért nem árt odafigyelnie Ventura mester legénységének. A bordók az ősszel nem is mentek rosszul, de az idén csak két meccset tudtak nyerni, két kiesőjelölt ellen (Frosinone, Palermo). Öt mérkőzés óta nem győztek, legutóbb a városi rangadón kaptak ki a Juvétól, nagyon (1-4). A keret nem rossz, sőt, Immobile téli érkezése igazán jó döntésnek tűnt. A korábbi gólkirály ugyan öt találatot már bevert, de a teljesítménye elmarad a korábbitól. Idegenben rosszul megy Belottiéknak, csak 3-3-8-as sort tudtak összehozni. A csapatban lesznek fontos hiányzók: Glik, a védelem alapembere eltiltását tölti, Immobile sérült, és Avelar, egy másik bekk ugyancsak lábadozik.
Ősszel az Inter 1-0-ra nyert idegenben. Ma is a kék-feketét várunk, szerintünk Nagatomoék otthon tartják a pontokat. Tippünk így: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik