Hírek

Török kupa, olasz bajnoki!

Ma egy hazai és egy gólos történetre bukkantunk...

Istanbul Basaksehir – Rizespor 1!

A török kupa negyeddöntőjének első felvonásán előnyt szerezhet a házigazda!
Az Istambul Basaksehir jól szerepel a bajnokságban, és a kupában is már ott van a negyeddöntőben. A kékeknél Abdullah Avci a vezetőedző immár két éve, és a tréner jó csapatot gyúrt össze. Persze, a legnagyobbakkal nem tud versengeni a klub, de a jelenlegi 4. helyezésük – amely a végelszámolásnál EL-t érne – megsüvegelendő. A Basaksehir Fatih Terim Stadium-ban kimondottan erősek (6-1-2), és a formájuk sem rossz: 2016-ben még nem kaptak ki tétmeccsen. A keretben vannak válogatott futballisták, és a középpályán Emre Belözoglu képviseli a rutint. A gárda az előző körben is erős csapattal állt fel a kupameccsre, és ma is így tesz. Van sérült (az egyik kapus és egy jobbszélső), de Viscáék így is ütős tizeneggyel várják riválisukat.
A Rizespor a 10. a bajnokságban, kiesési gondja nem lesz, igaz, a nemzetközi porond sem realitás. Az együttes pontjai zömét otthon szerezte, vendégként hadilábon áll a góllövéssel: 9 fellépésen csak 7-szer voltak eredményesek Hikmet Karaman fiai. A brigád formája hullámzó, a kupákban eredményesek voltak Korkmazék, a bajnokságban december 26-a óta nem nyertek – akkor viszont épp mai ellenfelüket győzték le hazai környezetben. A keretben az elsőszámú gólvágó sérült.
A továbbjutás két mérkőzésen dől el, és az az érzésünk, hogy a Basaksehir előnyt szerez a visszavágóra. Erősebb a hazai keret, és ma ez kijön a pályán is. Tippünk így: 1-es!

Lazio-Hellas Verona +2.5!

Amolyan minden mindegy alapon futballozhat a Hellas, hiszen egy pontokkal már sokra nem megy. Nyílt meccsen legalább három gólt termelnek a felek!
A Lazio szürke középcsapattá degradálódott: Pioli alakulata a 9. 33 egységgel, az EL-t érő 5. pozíciótól 10 pont a rómaiak lemaradása. Otthon, az Olimpicóban 6-3-3 a statisztikájuk, a formájuk pedig felettébb vegyes. Az elmúlt kilenc Serie A-s mérkőzésük közül csak egyet veszítettek el, de mindössze háromszor ünnepelhettek győzelmet. Bő egy hete a Napoli nyert nála, a hétvégén a Genoával játszottak 0-0-ás döntetlent. Ha ehhez hozzávesszük, hogy előtte Udinében sem esett gól a bajnokijukon, akkor ez immáron három ütközet találat nélkül… A keretben vannak sérültek, a védelemből Bisevas, Basta, Radu, a középpályáról Biglia, Onazi, Candreva, előlről pedig Kishna marad ki, ráadásul Parolo eltiltását tölti majd.
Luigi Del Nerivel sem táltosodott meg a veronai alakulat, de legalább már nem nyeretlenek a sárga-kékek. 15 egységükkel még így is csont utolsó, a már bennmaradó Samptól 9 egységre vannak leszakadva – óriási hajrá kellene Pazziniék részéről az élvonalbeli tagság meghosszabbításához. Idegenben is harmatosak Toniék, hat iksz mellett ötször kikaptak. Viszont legalább öt mérkőzés óta veretlenek – igaz, csak egyszer nyertek. A hétvégén az Interrel játszottak egy fordulatos bajnokit, amelynek a vége 3-3 lett. A sárga-kékek sem tudnak legjobb összeállításukban pályára lépni, ugyanis sérült Souprayen, Viviani, Siligardi és Rebic.
A Lazio nagyon régen nem rúgott gólt, ez a széria szinte biztosan megszakad ma este. A Hellasnak nincs más választása, győzelemre kell törnie, ugyanis egy pontokkal már nem sokra mennek Ionitáék. Nyílt, izgalmas ütközet kerekedhet ki a két együttes randevújából, amely gólokat is hoz majd. Hármat mindenképpen. Tippünk így: +2,5!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik