Hírek

Nyerhet a Bilbao, gólok jöhetnek Gelsenkirchenben!

A második fordulót rendezik a BL-csoportkörében...

Bate Boriszov-Athletic Bilbao 2!

A két, gyenge formában lévő együttes párharcából a baszkok kerülhetnek ki győztesen.
A fehérorosz alakulat jó eséllyel idén is megnyeri a bajnokságot. Vezeti a tabellát, és noha 25 forduló alatt csak egyszer, a nyitófordulóban kapott ki, a legutóbbi három játéknapon nem tudott nyerni. Aliaksandr Yermakovich vezetőedző csapata szerencsés körülmények között jutott el a főtábláig: a Lokit a visszavágó 93. percében ejtették ki a sárga-kékek, viszont utána a Slovant már magabiztosan verte a társulat (1-1, 0-3).
A Borisov Arénában feltűnően sok ikszet játszottak Radionovék, a bajnokságban 6-7-0-ás a mérlegük, ehhez 21-5-ös gólarány párosul.
A BL-ben a H-csoportba nyertek besorolást a fehéroroszok a Porto, a Bilbao és a Sahtar Donyeck mellett. A nyitány borzalmasra sikeredett a BATE szempontjából, ugyanis Filipenkóék összeomlottak a Sárkány Stadionban: 6-0-ra kaptak ki Portóban, Volodkóéknak tulajdonképpen semmi közük nem volt a mérkőzéshez. A forma tehát nem az igazi, ráadásul a keret is vékonyka a BL-hez képest…
A baszkok sem brillíroznak, Ernesto Valverde legénysége a La Ligában a hátsó régióban kullog: idegenben minden fellépését elvesztették a csíkosak, és bizony otthon sem jönnek az eredmények. És még a sorsolása sem panaszkodhatnak Muniainék, hiszen a barca elleni túrán kívül nem találkoztak igazán erős együttessel Adurizék. A társulat támadójátéka döcög, hat bajnokin 4-szer voltak eredményesek a bilbaóiak, és ugye a BL első fordulójában a donyeckieknek sem sikerült betalálniuk a San Mamesben (0-0).
A baszkok kerete szinte teljes lesz Fehéroroszországban, csak egy cserecsatár sérült.
A párhuzamos terhelést eddig egyik gárda sem viseli jól, akadozik mindkét gépezet. Ugyanakkor a baszkokat erősebbnek tartjuk, és noha eddig idegenben nem feltétlenül parádéztak Gurpegiék, ma nyerhetnek a BATÉ-nál. Nem várunk gólesőt, szűkös 2-esben gondolkodunk…

Schalke-Maribor +2.5!

A G-jelű négyesben mindkét párharc 1-1-es döntetlennel zárult az első körben. A Schalke – tartalékos összetételben – ikszelni tudott a Samford Bridge-en, a szlovénok pedig hazai környezetben szereztek pontot a Sportinggal szemben. A gelsenkirchenieknél kezd összeállni a csapat, jönnek is az eredmények, már négy tétmeccs óta veretlenek a királykékek. A hétvégén a Dortmundot intézték el Matipék. Az előrejátékkal nincs probléma, 6 mérkőzést követően 10-10 a találati mutatójuk a Bundesligában. A védelemben még mindig vannak sérültek, de Boatengék bebizonyították Londonban, hogy tartalékos összeállításban is tudnak eredményesek lenni. Santana, Howedes és Kolasinac még nem bevethető a hátsó alakzatból, középről Farfan és Goretzka hiányzik majd. A Maribor már azzal nagyot durrantott, hogy bejutott a csoportkörbe. A szlovének a maccabi Tel-Aviv után a Celticet búcsúztátták az elitliga küzdelemsorozatából. Ante Simundza csapata jelenleg csak a 2. a bajnokságban, idegenben tűnnek sebezhetőnek a lilák (2-1-2). A forma biztató, és ott lehet a kezdőben a Zahovic-Tavares támadópáros, amely képes zavart okozni bármely védelemnek. A nyitókörben a Sporting ellen a ráadásban a fiatal szlovén csatár a ráadásban köszönt be – mentve egy pontot alakulatának. Friss sérült nincs a keretben.
Az egyre jobb formát mutató Schalke szerintünk behúzza a három pontot, ám a góloknak magasabb a szorzója. Mi a +2.5-ös opciót favorizáljuk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik