Hírek

Keresztesek a kikötővárosban

Ma egy olasz bajnoki mellett egy Mennyei Magyar Kupa találkozót választottunk...

Gyirmót-Győr 2!

Érdekes kis meccsre van kilátás Győr külsőn. A másodosztályú együttes ellen a bajnoknak muszáj továbbjutnia.
Mennyei Magyar Kupa meccset rendeznek Gyirmóton, ahol a szomszédokat látják vendégül. Igen, ilyen is előfordulhat nálunk, és ez az eset annyira nem is egyedi, hiszen a közelmúltban játszott már egymással a sorozatban a Vidi a Vidi II-vel… No de akadékoskodjunk, lássuk a találkozó paramétereit!
A Gyirmót ezúttal is megcélozta az élvonalat, mint az elmúlt öt évben mindannyiszor, és megint csak az látszik, hogy a sárga-kékek nem tudják megugrani az akadályt. Bár még rengeteg forduló van hátra az NB/II-ből, azért a lemaradása már most tekintélyes a listavezetővel szemben.
Az elfogadható rajtot pocsék folytatás követte, már csak a 8. 14 egységgel, 4-2-5-ös mutatója – ismerve a játékoskeretet – kimondottan gyengének mondható. Mint ahogy a formája is. Elmúlt hét tétmeccsén nem bírt győzni, a hétvégén a nem túl acélos ZTE-nél is kikapott. Sisa Tibornak nem lesz egyszerű dolga felrázni a csapatot…
Ha már ennyire ekéztük a gyirmótiakat, azért a nagytestvért is muszáj kritizálnunk. Az ETO 5-5-2-es statisztikája egyelőre a 6. helyhez elegendő. A gyenge rajt után jött ugyan a feltámadás, de a hétvégén megint nem ment Kamberéknek: a Puskás pontot rabolt az ETO Parkból (2-2). És az iksz amiatt is fájó volt, hogy a zöld-fehérek kimondottan gyengén futballoztak…
Vargáék bajnoki produkciója eddig messze elmarad a várttól, így a gárdának a kupában muszáj bizonyítania, no és visszanyerni a szurkolók bizalmát. Mert a drukkerek egy része vasárnap este a bizony kikezdte a csapatot…
Várhatóan a győriek izmos csapattal állnak ki a szomszédban. Bár sok a sérült a zöld-fehéreknél (a hétvégén Koltai is kidőlt a sorból…), így is hosszú a kispad. A gyirmótiak nincsenek jó passzban, érzésünk szerint a motiváltabb ETO kivívja a továbbjutást másodosztályú riválisával szemben. Tippünk tehát 2-es!

Genoa-Parma Mindkét fél betalál: IGEN! X!

Egy edzőváltás után éledező brigád fogadja a rutinos belső védőjét nélkülöző, a támadófutballt előnyben részesítő riválisát…
A Genoa megint nem erősített érdemben a nyáron, így nem is csoda, hogy a kiesés elől menekülnek a piros-kékek. A kispadon Fabio Liverani mutatkozott be, és hiába nyerték meg a fiúk a Samp elleni városi derbit, az egykori Lazio futballistának gyorsan kitelt a becsülete. Érkezett Gian Piero Gasperini, aki korábban már ért el szép sikereket a kikötővárosiaknál, és az ősz hajú tréner bemutatkozása nem is sikerült rosszul: ponttal tértek haza Gilardinoék Cataniából, majd otthon legyűrték a Chievot. A hétvégén a Juvénél vendégeskedtek, ám ott nem termett babér Lodiéknak.
Jelenleg tehát 9 meccsen 8 ponttal a veszélyes zónában tanyázik a brigád, odahaza 1-1-2-es mérleget produkálva. A Livornónak és a Napolinak nem tudtak betalálni Biondiniék, ugyanakkor a Firenzének és a Chievonak igen, mindjárt kétszer is. A keretben Santana és Calaio sérült, ők minden bizonnyal kihagyják az ütközetet.
A Parma eddig egészen jó szezont fut, Donadoni mester kerete nem rossz, elsősorban a támadóalakzat veszélyes. A keresztesek 12 egységig jutottak, idegenben viszont még nyeretlenek (0-2-2), Cataniában és Firenzében remiztek, Udinében és Veronában égtek meg. A formájuk ebből adódóan szeszélyes: két hete 3-2-re kaptak ki a Hellastól, most vasárnak viszont ugyanilyen arányban verték a Milant. A sárga-kékeknél biztosan kihagyja a meccset Lucarelli, a rutinos középhátvéd, aki sárga lapos eltiltását tölti. Nem lesz ott Pavarini, Felipe, Okaka, valamint a legfrissebb információk szerint Antonio Cassano sem! Ez utóbbi azért nagy érvágást jelenthet a parmaiaknak, hiszen ha a 99-esnek van kedve futballozni, még mindig elképesztő megoldásokra képes. Pályára lép viszont az idén igencsak jó szezont futó Parolo, aki góljaival jó pár pontot hozott a gárdának.
AZ elmúlt években 3-7-4-es mérleget hoztak össze a felek, a Luigi Ferraris-ban pedig rendre jött a gólváltás. A Parma erősebb kerettel rendelkezik, viszont Lucarelli és Cassano hiányzik majd, nem is kicsit. Hajlunk a mindkét fél betalál opcióra, no meg az X-re! A Genoa az életéért küzd, és hazai pályán egy pontra jó lehet!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik