Hírek

Mi lesz veled Los Angeles?

Sziasztok! Íme a rovat következő bejegyzése. Remélhetőleg soha rosszabb éjszakánk nem lesz, mint az előző, hiszen minden kosártipp remekül jött!

Mindig a tutit mondjuk!

A Rangadó.hu főoldalán mindig megtalálod Tuti Kapitány napi tippjeit (bal felső sarok). Érdemes a hozzászólások között is bogarászni!
A Sztártipp rovatunkban Herbert Gábor, a csurgóiak korábbi válogatott játékosa tippel a kézi vb eseményeire. Klikk!

Szeretnéd első kézből kapni a kosaras tippeket? Szeretsz tutira menni, amikor fogadsz? Klikk, és like!

Los Angeles Lakers – Milwaukee Bucks

Végre elindult felfelé a lejtőn a Mike D’Antoni vezette Lakers, amely hosszú nyeretlen szériát megtörve tudott nyerni otthon a Cleveland Cavs ellen. A meccs habár LA sikert sejtetett már a kezdés előtt is, azért nem volt könnyű dolga Bryant-éknak, az első negyedes meggyőző teljesítménynek köszönhetően lett végül sima a meccs, ahol végig a kezében tartotta az irányítást a Lakers. Szinte minden kulcsjátékos kiválóan teljesített: Bryant 23 ponttal zárt, Dwight Howard pedig 22-t dobott. Pedig azért rotálta rendesen a csapatot D’Antoni, hiszen csak Clark játszott fél óránál többet. Ültek a Lakers triplái is a meccsen: 25 kísérletből végül 13 hármast szereztek a hazaiak, így a Cleveland-nak nem lehetett esélye a meccsen. Hét meccses vesztes szériáját szakította meg ezzel a Lakers, melyek közt azért voltak nyerhető meccsek is: nem sokan gondolták például hogy 76ers megtréfálja őket a Staples Center-ben, ám végül ők is nyertek. Az viszont igaz, hogy a meccsek többsége nehéz ellenfél ellen volt: az OKC, a San Antonio, a Clippers, a Houston és a Denver is a nehéz ellenfelek közé sorolható… A csapatot egyébként idén is Kobe Bryant viszi a hátán, aki közel 30 pontot átlagolt 37 meccsén, de azért mellette is vannak még olyan nevek, mint pl: Metta World Peace, Dwight Howard, Pau Gasol vagy épp a Suns-tól megszerzett Steve Nash. Van tehát kire építenie a bajszos mesternek, ám az eredmények valahogy elmaradnak a várakozásoktól… Eddig 16 győzelmet és 21 vereséget szedett össze a Lakers, és ráadásul otthon is csak 11-9-el áll, legutóbbi 5 meccséből otthon csak kettőt tudott győztesen lehozni a gárda. Pedig egyértelmű cél idén is a playoff elérése, ám ehhez nagy javulást kellene mutatni. A sérülések azonban nem kímélik a csapatot: Howard ugyan a Cavs ellen már visszatért, ám Gasol sérült, így biztosan nem lesz ott a mai meccsen, mellette pedig legalább 6 hónapra kidőlt Jordan Hill is, és azt sem tudni mikor számíthatnak újra Steve Blake játékára. Hármójuk közül a Gasol-Hill kettős fog azért hiányozni (főleg Gasol), Blake ugyanis idén mindössze 7 találkozón tudott pályára lépni.

A Staples Center-be pedig ma este a Milwaukee Bucks érkezik, akik győzelemmel hangoltak erre a találkozóra: a Toronto otthonában ugyan az első negyed után 18 pontos hátrányuk volt, ám a végén 9 ponttal nyerni tudtak. Az első percekben a védekezésük egyenlő volt a nullával, ám az hogy a második és negyedik negyedben 20 pont alatt tartották a hazai pályán játszó Raptors-t sok mindent elárul. Emellett pedig hatékonyan is támadott a Bucks, a második és negyedik negyedben 30 fölé tudtak jutni egy olyan Toronto ellen, amely azért viszonylag jó védekező játékkal rendelkezik… Az egész csapat jól játszott a Toronto ellen: senki sem jutott el 20 pontig, ám így is 107-et rámoltak be. Ha mégis ki kellene valakit emelni arról a meccsről, akkor az Jennings és John Henson lenne. Előbbi 19 pontot dobott és 10 gólpasszt adott, míg utóbbi szintén 19 pontot vállalt és mellette 6 lepattanóig jutott. A Bucks egyébként a Keleti Főcsoport 8. helyén tanyázik jelenleg 19-17 mutatókkal, idegenben pedig főcsoportja harmadik legjobb mérlegével rendelkezik (9 győzelem és 8 vereség). Két idegenbeli meccsén nem találtak legyőzőre, tehát ma este a Lakers-nek sem lesz könnyű dolga. Ha jól tudom akkor sérülés sem hátráltatja a Bucks-t, így teljes kerettel készülhetnek a Los Angeles-i meccsre.
A csapatok idén még nem találkoztak egymás ellen, a régebbi meccsekből pedig nem indulnék ki. Az tuti, hogy mindkét csapat szeszélyesen teljesít, ami fogadási szempontból nem épp ideális. Az is biztos ugyanakkor, hogy a Lakers végre elindult a lejtőn felfelé, és most otthon játszhatnak, ami hatalmas előny ilyenkor. Ha a Milwaukee csapatát is sikerülne megverni, akkor az sokat lendíthetne a csapat jelenlegi teljesítményén. Úgy gondolom, hogy ha a nem annyira ponterős Toronto képes volt 96 pontot dobni a Milwaukee-nak, akkor ebben a felállásban a Lakers is jó lehet legalább 100 pontra, de inkább többre. Gasol hiányát azért nem árt nem elfelejteni, de így is van embere elég D’Antoni-nak. Szerintem ezen a meccsen adható a Lakers siker, akár még apró hendivel is (pl. -2.5 pontos hendikepre a bet365 jelenleg 1,50 körüli oddsot kínál).

Houston Rockets – Los Angeles Clippers

Kiélezett meccs várható a másik Los Angeles-i csapat houstoni vendégjátéka során, hiszen mind a Rockets, mind pedig a Clippers kemény támadójátékkal és viszonylag sok pontos meccsekről ismert.

A Houston nincs túl jó formában, hiszen legutóbbi 3 meccsét elveszítette a 76er-Boston-Hornets hármastól, pedig ebből legalább a New Orleans elleni meccset illett volna abszolválni. Nem jött össze, így jelenleg a gárda a Nyugati Főcsoport 7. helyén áll 21-17 mutatójával, hazai pályán pedig 14 győzelmet és 6 vereséget számlálnak. Nem könnyű tehát nyerni Houstonban, legutóbb az OKC tudott náluk nyerni, igaz az a meccs sima volt. Azóta 3 meccset nyertek meg zsinórban haza közönség előtt, legutóbb pl. a Lakers volt az áldozatuk. Aztán jött a már említett túra, ahol három vereséget szedtek össze. Legutóbb a Philadelphia otthonában már nagyjából passzoltak a dolgok, de a védekezés nem nagyon akart összeállni és végül 107 pontot kaptak a 100 dobott pont mellett, így 7 ponttal alulmaradtak. Harden és Parson volt a Rockets két legjobbja azon a meccsen, összesen 52 pontot dobtak és mindketten 9-9 lepattanót szereztek, de Asik 10 lepattanója sem rossz teljesítmény. A triplák nem mentek nagyon a Houston-nak: 32 kísérletből csak 8 volt sikeres, többek közt ennek is volt köszönhető a vereség. James Harden idén is fergeteges: bőven ő dobja a legtöbbet a Rockets meccsein, átlagban 26.5 pontot szerez egy meccs alkalmával. A Houston csapatában egyetlen kérdéses játékos van: Jeremy Lin, aki tavaly a Knicks színeiben vétette észre magát, kisebb sérüléssel bajlódik, egyelőre nem tudni hogy pályára léphet-e és ha igen akkor mennyit vállal a Clippers elleni meccsen.
Márpedig a mai ellenfél ellen szükség lenne Lin gyorsaságára és kreatív játékra, hiszen a Nyugati Főcsoport második helyén álló Los Angeles Clippers vendégeskedik náluk. A Clippers szekere mostanában döcög: a meccsek többségét hozzák ugyan, ám kikaptak pl. nemrég otthon az Orlando csapatától is, ami sok fogadó számára meglepetés volt. Várható volt, hogy előbb-utóbb elfogy a LAC lendülete. Ennek ellenére ismét egy lehetséges győztes szériát kezdtek meg: legutóbb Memphis-ben nyertek szenzációs védekezéssel 99:73 arányban! Ami érdekes, hogy ezt a remek játékot az egyik kulcsjátékos, Chris Paul nélkül hozták, aki sérüléssel bajlódik és lehet hogy a Rockets ellen sem tud majd pályára lépni. A Butler-Griffin páros mellett azonban még így is vannak olyan nevei a csapatnak, mint: Odom, Crawford vagy épp Barnes. A kiváló memphis-i meccsen amellett, hogy közel 100 pontot dobott a csapat még rotálni is sikerült, hiszen Lamar Odom kivételével mindenki kevesebb mint fél órát töltött a pályán. Egyébként a Clippers idén idegenben sebezhető inkább: eddig 5 vereséget kellett elkönyvelniük utazásaik során, legutóbbi 5 idegenbeli fellépésükből kettőt is elveszítettek (Denver, Golden State). A Los Angeles egyetlen hiányzója Paul lehet, de még ő sem biztos hogy nem fog pályára lépni, Hill felépült korábbi sérüléséből és már a Memphis ellen is 17 percet kapott.
Az idei szezonban még nem volt szerencséje egymáshoz a két csapatnak. Az viszont biztos, hogy a Memphis ellen nyújtott remek védekezést nehéz lesz megismételni a Rockets otthonában. A Houston odahaza egy masszív csapat, szórják a pontokat… Így én ennek tükrében leginkább a pontokra hajtanék rá: a 201.5 pont feletti opció jónak tűnik. Illetve ha ki is kap a Clippers, akkor sem sokkal, így érdemes megtámogatni a vendégek pontjait 8 ponttal és így vendégre húzni a meccset 1,47 körüli oddsét!

További megfontolandók
Charlotte Bobcats – Indiana Pacers / hendikep +12.5 pontról Charlotte
Philadelphia 76ers – New Orleans Hornets / Philadelphia 76ers
Brooklyn Nets – Toronto Raptors / Brooklyn Nets
Denver Nuggets – Portland TrailBlazers / LeMarcus Aldridge legalább 20 pontot szerez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik