Hírek

Bunda: kirúgták a Pécs cserekapusát

A gyanú szerint Strublics József egy 2009-es Magyar Kupa-meccset manipulált, a PMFC felbontotta a szerződését.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Központi Nyomozó Főügyészség három újabb játékost gyanúsított meg egy 2009-es Magyar Kupa-mérkőzéssel kapcsolatban. A meccs maga nem újdonság, arról már korábban volt szó, de játékosokat csak most vettek elő a nyomozók hivatalosan.

A szóban forgó mérkőzés a Szigetszentmiklós–Kaposvölgye Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó, amelyet 2009. október 28-án játszottak. A találkozó után néhány héttel a Nemzeti Sport hozta nyilvánosságra, hogy az SzTK egyik játékosát bundázásra próbálták meg rávenni, de a labdarúgó ezt jelezte klubja vezetőinek.

Elbert Gábor, a PMFC ügyvezetője megerősítette a hírt, Strublics Józseffel azonnali hatállyal szerződést bontott a klub. Ha bármelyik pécsi játékosra rávetül a gyanú árnyéka, annak nincs helye az öltözőben – fogalmazott a közlemény.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza a nyomozás jelenlegi szakaszában nem nyilatkozott, a hét második felére ígért bővebb információkat az üggyel kapcsolatban.

A kapus a 2009-es naptári évben három Magyar Kupa-meccsen lépett pályára az akkor még NB II-es Kaposvölgye VSC színeiben, előbb a Paks (1-0), majd a Szigetszentmiklós ellen (2-2, 2-3). Ezeken a találkozókon játszott a bundaügyben korábban meggyanúsított Andruskó Attila is.

Strublics tavaly igazolt a Pécshez, de csak két Magyar Kupa- és három Ligakupa-meccsen, illetve 11 NB III-as találkozón játszott, az élvonalban tíz alkalommal ült a kispadon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik