Hírek

Északi kaland

Ma a norvég és a svéd bajnokságban szemezgettünk...

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Viking-Molde Mindkét csapat szerez gólt? IGEN!

Gólváltással számolunk Stavangerben. A két együttes hagyományosan jó kis meccseket vív egymással… Miért lenne ez másként ma?
Stavangerbe látogat a bajnok: a Viking Stadionban kellene folytatnia a pontok gyűjtését mindkét alakulatnak. Igen, mindkettőnek, hiszen sem a hazaiak, sem pedig a vendégek nem úgy kezdték a szezont, ahogy azt eltervezték. Nézzük előbb a vikingeket. Age Hareide alakulata 1-1-1-es mutatóval rendelkezik, otthon leverte az Oddot, idegenben A Sandnestől pontot hoztak Nevlandék, viszont kikaptak Valarengában. Tavaly gyengén szerepeltek a fiúk, az alsóházban végeztek, igaz, otthon akkor is sok csapatnak megnehezítették az életét.
A Molde 3 meccs után 6 pontos, két hazai bajnokiján nem hibázott (Brann, Stormgodset 2-1), ám idegenben kikapott a Haugesund pályáján. Tavaly a gárda remekül kihasználta a Rosenborg gyengélkedését, így fordulókkal a bajnokság vége előtt már bebiztosította az aranyérmet. Idén nem lesz egyszerű dolga Ole Gunnar Solskjaer vezetőedzőnek, hiszen a trondheimi együttes kerete megerősödött, és a Tromsö és a Valarenga is a bajnoki címre tör.
Az elmúlt években nagyon nem ment a Moldénak a Viking Stadionban: két iksz és két zakó a vendégek mérlege. Viszont gólt minden alkalommal lőttek a fiúk! Most is azzal kalkulálunk, hogy mindkét brigád legalább egyszer beköszön majd!

Gefle-Elfsborg 2(x)!

Nem kap ki a borasi gárda Gavlében! A sárga-feketék akár nyerhetnek is a túrán!
A negyedik fordulót rendezik immár a svéd Allsvenskanban: hétfőn este a gavlei Strömvallen-ben az Elfsborg vizitál. Per Olsson alakulata méretes zakóból lesz kénytelen felállni, hiszen a Gefle egy hatossal tért haza az Atvidaberg elleni idegenbeli vendégjátékból (6-1). A brigád emellett két döntetlent játszott eddig, a Malmö ellen idegenben és a Syrianska ellen otthon. A csapat tavaly a 9. helyen zárt, a hajrára kicsit elfogyott a lendület.
Az Elfsborg az előző kiírásban a bronzérmet szerezte meg a Helsingborg és az AIk mögött. Az idén sem kezdett rosszul a társulat, hiszen két siker mellett (Norrkoping, Djurgarden) egy vállalható vereség csúszott be a bajnok pályáján. Jorgen Lennartsson csapata tavaly elsősorban hazai környezetben brillírozott, vendégségben gyakran megremegett a fiúk lába.
No de a Strömvallen-be szívesen lépnek fel a sárgák! Tavaly júniusban ugyan kikapott az Elfsborg ebben a felállásban, de előtte négy túrán is veretlen maradt a csapat, sőt, kétszer totális sikert arattak a borasiak.
És most sem maradnak pont nélkül a vendégek, jó eséllyel megnyerhetik a találkozót. Nagyobb játékerőt képviselnek a látogatók, ráadásul a hazaiak a súlyos vereség után nem biztos, hogy kikecmeregnek a gödörből. Tippünk ennek megfelelően 2(x)!

Andrew barátunk pedig az Ágyúsok meccsén vár legalább 3 találatot!

Arsenal – Wigan, over 2.5 gól @ 1.53

Labdarúgás: Angol Premier League 2011/2012

Dátum: 2012-04-16 21:00 CET

Fogadóiroda: Unibet
Az angol Premier League hétfő esti meccsén a Wigan Athletic gárdája látogat az Emirates-be az Arsenal csapatához. A két csapat ellentétes célokért küzd, így a végkimenetel nem kérdéses, és szerintem gólok is várhatóak a meccsen!
Az Ágyúsok 33 meccs alatt 64 pontig jutottak, ezzel pedig a 3. helyen állnak. Sok sanszuk már nincs is előbbre kerülni, hiszen a City a második helyen már 77 pontos, de szerencsére hátrafelé sem nagyon kell nézegetniük, mivel a 4. helyezett Tottenham 59 pontos jelenleg. Arsene Wenger tanítványai 20-4-9 mérleget hoztak össze eddig, melyhez 66:41 gólarány tartozik, tehát átlagban egy meccsükön 3 gól esik egy meccsükön. Hazai környezetben 12-2-2 mérleget tudtak eddig produkálni, ezalatt pedig 35 alkalommal vették be a vizitálók kapuját, és mindössze 12 alkalommal kapitulált az ő védelmük (közel 3 gól/mérkőzés átlagban). Nincs rossz formában a Van Persie vezette társaság, hiszen az elmúlt 5 meccsen csak egyetlen alkalommal maradtak alul a 4 győzelem mellett.
A vendég pedig a kiesés elől menekülő Wigan csapata. Roberto Martínez fiai eddig 7-10-16 mérleget produkáltak 31:57-es gólaránnyal. Idegenben sem megy annyira rosszul a csapatnak, hiszen a 9 vereség mellé összehoztak 3 döntetlent és 4 győzelmet is. A legutóbbi 5 idegenbeli meccséből kettőt is megnyert a Wigan, ráadásul az egyik úgymond “hat pontos” meccs volt a Bolton otthonában, melyet 2:1-re nyertek, de megverték a Liverpool-t is 2:1-re. A Wigan sincs tehát rossz formában, a legutóbbi 5 meccsén 3-1-1 mérleget hozott össze a csapat.
Egymás elleni meccseikre természetesen az Arsenal dominancia jellemző: ősszel fordított felállásban 4:0-ra nyert az Arsenal. Tavalyi két meccsük is over-el zárult, ebben a felállásban 3:0-ra nyertek az Ágyúsok, míg fordított felállásban 2:2 lett az eredmény. A ma esti meccsen is Arsenal sikerrel számolok, valamint legalább 3 találattal!
Tipp: over 2,5 gól!

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et(32GB, 4G) a Rangadó Facebook játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik