Hírek

A Haladás megverte a Fradit!

Kihagyott büntető, belőtt büntető, meg nem adott büntető, meg nem adott gól, majd győztes találat az utolsó utáni pillanatban!
OTP Bank Liga, 21. forduló
Haladás Sopron Bank – Ferencvárosi TC 2-1 (0-0)
Szombathely, 8000 néző. Játékvezető: Kassai
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Devecseri (Oross, 76.) – Nagy G. (Kulcsár K., 67.), Iszlai – Nagy D., Radó, Halmosi – Kenesei K. Edző: Artner Tamás
FTC: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Jovanovics, Busai, Lisztes, Józsi (Sváb, 88.), Junior – Kulcsár D. (Abdi, 74.), Pölöskey. Edző: Détári Lajos
Gólszerzők: Kenesei (85., tizenegyesből 92.), illetve Kulcsár D. (56.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vendégeknél Hakola ismét nem volt a keretben sérülés miatt, s szintén hiányzott Otten és Somalia. A Haladás nélkülözte a sérült Vujovics, illetve az eltiltott Tóth Péter és Rajos játékát.

Remek hangulatban és kiváló iramban kezdődött a meccs, eleinte inkább a Ferencváros kezdeményezett akciókat. A nyolcadik percben jobboldali FTC-támadás során Jovanovics passzolt Pölöskey Péterhez, a centerezés után Kulcsár Dávid kerülhetett volna nagy helyzetbe, de tisztáztak előle a védők. Két perccel később Busai Attila adott középre, de Kulcsár a kapu mellé lőtt, mert nem tudta irányítani a labdát. Ebben az időszakban a középpályán képtelen volt megtartani a labdát a Haladás, ez volt a vendégek mezőnyfölényének egyik kulcsa. A harmincadik percben Klein buktatta Kenesei Krisztiánt a tizenhatoson belül, ezért a hazaiak tizenegyeshez jutottak. A büntetőt a sértett végezte el, de nem helyezte megfelelően, és nem is rúgta kellően erősen, így az irányt tökéletesen megérző Jova Levente védett!

Két perccel később Kenesei végzett el szabadrúgást, a 26 méteres próbálkozás után a labda a kapufa és a felsőléc találkozásán csattant! A 44. percben Radó András cselezte be magát a tizenhatoson belülre, Keneseihez passzolt, aki hét méterről alig bombázott a kapu fölé. A félidő második felében változott a játék képe, kijöttek a szorításból, voltak helyzeteik, de büntetőből sem tudtak vezetést szerezni. Az 55. percben Pölöskey a leshatáron lépett ki, középre tette a labdát, és a bevetődő Kulcsár a felsőléc segítségével a hálóba juttatta (0-1)! A 65. percben Grúz Tamás nagyon röviden gurított haza, Kenesei lecsapott a labdára, eltolta Jova mellett, a kapus azonban letaglózta, a jogos büntető azonban elmaradt! Két perccel később Kenesei lőtt 27 méterről, szabadrúgásból a kapufára! A kipattanó Nagy Dániel elé került, aki kapáslövés helyett tolt egyet a labdán, és 10 méterről, jobbról a kapus ölébe lőtt lanyhán.

Az utolsó tíz perc elképesztően eseménydús volt! A 81. percben Kulcsár Kornél jobboldali szögletét Oross Márton a jobb alsó sarok felé fejelte, de Jova nagy bravúrral, vetődve mentett. Utána a kapus egy baloldali szögletet felütött a levegőbe, Iszlai Bence a bal kapufa mellől a gólvonal mögé fejelte a labdát, amely jól láthatóan bent volt, Jovanovics azonban kirúgta onnan, de Kassai Viktor játékvezető nem adta meg! A 85. percben Radó András lépett be a labdával a tizenhatoson belülre, Jovanovics elhúzza a lábát, büntető! Kenesei ezúttal nem hibázott (1-1)! A 92. percben Jova Levente kiejt a kezéből egy előreívelést a tizenegyes pont tájékán, Oross Márton összeszedte a kipattanót, középre passzolta, ott pedig Kenesei tíz méterről az üresen maradt kapuba passzolt (2-1)!

A sors igazságtalansága lett volna, ha kikap a Haladás, de a meccs összképe alapján ez leginkább egy döntetlen meccs volt. A szombathelyiek több mint 11 év után nyert otthon az FTC ellen, és a jelenlegi szezonban duplázott, hiszen az Üllői úton is győzött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik