Hírek

Brit futball-dömping

Nagy Britanniában nem áll meg az élet: a futballpályák ma is benépesednek. Lássunk néhány tippet!
A Blackburn-Stoke mérkőzésen a hazaiak esélyeire hívjuk fel a figyelmet. A kék-fehéreknek minden pontra szükségük van a bennmaradáshoz, és szerintünk ma délután három egységgel gyarapodnak Yakubuék.
Az Aston Villa lezúzza a Swansea gárdáját. Az újonc eddig elsősorban hazai pályán gyűjtögette a pontokat, és ezzel a hagyománnyal nem szakítanak majd a derék walesiek. A birminghami alakulat ha nehezen is, de győz!
A West Ham United kijavítja a szilveszteri botlást, és leveri a Coventryt. A kalapácsosok a feljutásért állnak harcban, ám jelenleg csak a 3. pozícióból várják a folytatást. A Coventry gyenge az idén, örülhet, ha sikerül kivívnia a bennmaradást. ma nem sikerül pontot szerezniük!
A walesi bajnokságban a The New Saints a Newtown ellen magabiztosan tartja otthon a három pontot. Jön a hendis siker is, és a +2,5 is simán adható.
A Shaffield Wednesday legyőzi a Tranmere Roverst: a feljutásért folytatott harcban nem hibázhatnak a hazaiak.
A Crewe-Morecambe meccsen mindkét fél betalál, mint ahogy az lenni szokott az elmúlt esztendőkben.

És íme Andrew mester brit megérzései

QPR – Norwich, Első félidő eredménye X @ 2.20

Labdarúgás: Angol Premier League 2011/2012

Dátum: 2012-01-02 16:00 CET

Fogadóiroda: bet365
Angliában tovább rugdossák a bőrt, és a Premier League-ben nem egy olyan összecsapás kerül megrendezésre, ahol véleményem szerint lutri a győztesre fogadni. Egy biztos tippem van azonban: az egyik találkozón két olyan csapat csatázik majd, akik tavaly még a Championshipben mérkőztek meg egymással, ám kart karba öltve feljutottak az élvonalba, s most itt próbálnak szerencsét. Kemény meccsre van kilátás!

A QPR erős kezdés után hatalmas visszaesést produkál jelenleg… 19 forduló alatt 17 pontot sikerült összekaparni, ami egyelőre a bennmaradást érő 17. helyre elegendő. 4-5-10 mérlege nem túl biztató, ez így kevés lesz a PL-ben… Odahaza sem remekel a gárda, hiszen egyetlen győzelmük mellett (mondjuk épp a Chelsea-t, tehát egy “nagykutyát” verték 1:0-ra…) 4 döntetlen és 4 vereség szerepel. Utóbbi két hazai meccsükön nem tudtak pontot szerezni a kék-fehér csíkosak, hiszen kikaptak a verhető Sunderland-től 2:3-ra, valamint a Manchester United is elvitte mindhárom pontot a Loftus Road stadionból. Buzsákyéknak ma nélkülözniük kell Dyer-t, Hall-t és Hulse-t, melyek közül leginkább Hall kiesése lehet fájó, aki a védelmet összekaphatná…

A vendég pedig a Norwich együttese, akikre nagyon nagy panasz mondjuk nem lehet Paul Lambert vezetésével, hiszen a 11. helyen tanyáznak, magyarul masszív középmezőnyös csapattá kovácsolódtak… 5-7-7 mérlegük is egészen biztató, bár utolsó 4 meccsükön nem tudtak nyerni a srácok. Utoljára a Newcastle elleni hazai derbit sikerült megnyerniük 4:2 arányban. Idegenben nagyon nem teljesít jól a gárda: 1-4-4 a mérleg, ez közel a leggyengébb produkció a mezőnyben, csak a Wolves és a Swansea tudott ennél rosszabbat nyújtani. A vendégek nagy hiányzója lehet ezen a meccsen az eddig 17 alkalommal pályára lépő Tierney, de a belga De Laet kiesése a védelemből sem lehet kellemes.
Formáját tekintve a QPR a mezőny leggyengébb láncszeme, hiszen legutóbbi 5 meccsén csak egy pontot tudott szerezni, a Norwich ugyanennyi meccs alatt 6 pontig jutott. Mindkét gárdában lesznek hiányzók sajnos, így érdekes meccs elé nézünk. Őszintén szólva egy kissé unalmas első félidőt várok annak ellenére is, hogy a két gárda meglehetősen jól ismeri egymás.
Tipp: első félidei X!

Crewe – Morecambe, over 2.5 gól @ 1.85

Labdarúgás: Angol League Two 2011/2012

Dátum: 2012-01-02 16:00 CET

Fogadóiroda: Betclic
Az angol alsóbb osztályokban ismét érdemes gólokra vadászni, hiszen számos olyan összecsapás található a mai palettán, mely sok gólt ígér a futball szerelmeseinek. Ilyen például a Crewe és a Morecambe összecsapása, hiszen a két gárda közös múltjában még nem található olyan összecsapás, ahol ne született volna legalább 3 találat. Tudjuk, hogy a futballban bármi megtörténhet, és az is biztos, hogy minden sorozat megszakad egyszer, de bízom abban, hogy a két csapat nem hazudtolja meg önmagát…
A Crewe a 15. helyen tanyázik az angol League 2-ben 9-3-11 mérlegének köszönhetően. A gárdára tehát nem jellemző a döntetlen eredmény, ugyanakkor a gólok annál inkább, hiszen eddig 2,74-es gólátlaggal büszkélkedhetnek. A mérkőzéseik 56%-a over lett. Odahaza 2,7-es gólátlagot tudnak felmutatni, hiszen meccseik 60%-a over-el zárul saját közönség előtt. Odahaza szinte minden alkalommal lőnek is és kapnak is gólt/gólokat, valószínűleg ez a hagyomány ma sem szakad meg. A legutóbbi meccsük is gólzáporosra sikerült, igaz az idegenben: a Bristol Rovers csapatát 5:2-re verték Bristolban. Mindkét csatáruk gólerősnek mondható, hiszen 5-5 gólig jutott Miller és Moore is eddig, emellett azonban a Dugdale vezette védelem könnyedén zavarba hozható.

A vendég pedig a 13. helyen tanyázó Morecambe csapata, akik szintén nem vetik meg a góldús derbiket… Ráadásul idegenben nem is rossz a csapat, sőt mondhatjuk: kifejezettek gólveszélyesek a srácok idegenben is. Eddigi összes meccsük alapján a vendégek 2,87-es gólátlagot tudnak felmutatni, meccseik 56,5%-a overrel zárul. Idegenben kicsit gyengébbek ezek a mutatók, hiszen vendégségben csak 2,55-ös gólátlagot tudnak felmutatni, s meccseik 45,5%-a végződik mindösszesen overrel. Kretükben az 5 csatárból 4 is meglehetősen veszélyes az ellenfelek kapujára nézve: Carlton 6 gólig jutott, Alessandra és Jevons 3-3 gólt lőtt eddig, Price pedig kettőig jutott.
Ami kifejezetten meggyőző az over tipp szempontjából, az a közös múlt:

Morecambe – Crewe 1:2

Crewe – Morecambe 2:1

Morecambe – Crewe 1:2

Morecambe – Crewe 4:3

Crewe – Morecambe 1:2
Tehát minden eddigi meccsükön született legalább 3 találat. Szerintem ma is eljutnak a srácok 3 gólig!
Tipp: over 2,5 gól!

Cardiff – Reading, 1 @ 2.25

Labdarúgás: Angol League Championship 2011/2012

Dátum: 2012-01-02 16:00 CET

Fogadóiroda: Willim Hill
Az angol Championshipben két felsőházi gárda mérkőzik meg ma, sőt továbbmegyek: két feljutásért küzdő alakulat meccse lesz ez, ahol a Reading Cardiffba látogat.
A Cardiff egy szoros meccsen megszerzett három ponttal hangolódott erre a találkozóra, hiszen Kenny Miller 59. percben szerzett góljával idegenben győztek a Nottingham vendégeként, így fontos 3 pontot szereztek. A mai meccs talán még ennél is fontosabb, hiszen a nyakukban lihegő Reading csapatát kellene odahaza megverni. Személy szerint a Mackay vezette walesi csapatot erősebbnek vélem: tavaly is karnyújtásnyira voltak a Premier League-tól, ám láss csodát ki állította végül meg őket? Hát persze hogy a Reading, miután az első meccses 0:0 után a kék-fehér csíkosak idegenben 3:0-ra lépték le a motiválatlannak tűnő Cardiff-t. Ekkora esélyük nem mostanában volt a walesieknek, de úgy fest idén ismét a feljutásért küzd a gárda, talán már sikerrel. A védelmet a McNaughton – Taylor – Hudgson trió vezényli, míg a középpályán Whittingham és Blake remekel. A csatársorban szinte mindenki gólerős, de leginkább Miller góljaival kell számolni.

A vendég Reading szintén győzelemmel hangol a meccsre, hiszen az Ipswich csapatát gyűrték le odahaza 1:0-ra. Egyébként csupán 3 ponttal állnak a Cardiff mögött, de a jelenlegi 4. hely még mindig rájátszást érne a végén. A csapat erősnek tűnik: Le Fondre, Church és Hunt is életveszélyes a csatárok közt, a középpályát pedig olyan nevek fémjelzik, mint Karacan, Kébé vagy épp McAnuff. A védelmük is stabilnak tűnik emellett, meglehetősen ritkán vétenek hibát.
A mai meccsen azonban a hazai pálya, a tipikus walesi hangulat mindenképp a Cardiff mellett szól, és szerintem szoros meccsen 1 góllal megverik ma a Reading csapatát!
Tipp: hazai siker!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik