Csütörtöki tutitár

Vendégek napja!

A Partizan Belgrad és a Tottenham Hotspur is előnyt szerezhet idegenben.
 
 

Csütörtöki tutitár

Vendégek napja!

A Partizan Belgrad és a Tottenham Hotspur is előnyt szerezhet idegenben.
 
 
 

Csütörtöki tutitár

Vendégek napja!

A Partizan Belgrad és a Tottenham Hotspur is előnyt szerezhet idegenben.

Shamrock-Partizan Belgrad 2!

Az Európa Ligában selejteznek csütörtökön, mi pedig úgy döntöttünk, hogy egészen tutira megyünk. Így esett a választásunk a szerb gárda ír vendégjátékára, ugyanis nehezen tudjuk elképzelni, hogy a déliek ne szereznének előnyt a visszavágóra...

Az ír bajnok elbúcsúzott a BL-től: a Flora ellen még továbbjutott az alakulat, azonban a Koppenhága már nagy feletnek bizonyult; kettős vereséggel búcsúztak a fiúk a legrangosabb kupasorozattól. Az EL-ben sem lesz könnyű dolguk a fiúknak, ugyanis a szerb ezüstérmessel kell megküzdeniük a továbbjutásért. Nem egyszerű küldetés, sőt, szinte lehetetlen...

A Shamrock a bajnokságban a második helyen áll, ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a Derry, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott riválisánál. Ami a formáját illeti: az elmúlt három fordulóban nem hibázott, a gólaránya ebben az etapban 8-0 volt! Hazai pályán 9-2-1 a mutatója, tehát a szigeten nem szívesen látogatnak a Shamrockhoz...

A Partizan tavaly elhódította a bajnoki címet, nagy örömet okozva ezzel a drukkereknek. A BL-ben a Skendija kiverése nem okozott gondot, ám a következő körben már megtorpant a társulat: a belga Genk ellen az idegenbeli 2-1-es vereség után otthon 1-1-et játszottak a fiúk, így búcsúzni kényszerültek.

A bajnokság már Szerbiában is megkezdődött, igaz, eddig csak egy forduló futott le. Ott folytatta a fehér-fekete alakulat, ahol májusban abbahagyta: egy ötössel küldte haza a Novi Pazar gárdáját.

Összességében azt gondoljuk, hogy a belgrádiak lényegesen nagyobb játékerőt képviselnek riválisuknál. A különbség akkora, hogy a hazai pálya előnyét bőven kompenzálni tudja. Tippünk ezért egy határozott 2-es!

Hearts-Tottenham 2!

Az Európa Ligában klasszikus brit rangadót rendeznek: skótföldre látogat a londoni alakulat! Szerintünk a "nagytestvér" megeszi a derék skót harcosokat, így a White Hart Lane-en rendezendő visszavágóra már nyugodtan utazhatnak a sarkantyúsok.

Nézzük, mit is kell tudni a Hearts-ről. Egészen közeli élményeink vannak a fiúkról, ugyanis Paks ellen vívta ki a továbbjutást az alakulat. Aztán közben a bajnokságban is a botrányos rajt után (3 meccsen 1 pont, igaz, azt az Ibrox parkben szereze) magához tért a gárda (Aberdeen 3-0). A bordók klasszikus brit focit játszanak, játékosaik zöme három tüdővel rendelkezik, viszont hajlamosak arra, hogy a torkukkal vezessék a labdát ( :) ).

A Tottenham csnedben készülődött a bajnoki rajtra, ami aztán a londoni zavargások miatt jól elmaradt. A nyáron O'Hara (Wolves) és Woodgate (Stoke) távozása érdemel emléítést (igaz, Woodgate többet volt sérült, mint egészséges), az érkezési oldalon rutinos kapus Friedel (Aston Villa), valamint a kölcsönből visszatért maxikói csatártehetség, Giovanni Dos Santos szerepel. A társaság legutóbb az Thletico Bilbao ellen játszott felkészülési meccset, és azt meg is nyerte. Jó kis csapat a londoni, a támadófutballt erőltetik, viszont náluk vannak futballisták is...

Azt feltételezzük, hogy a tavaly a BL-ben pallérozódott angolok mindenképpen továbbjutnak ebből a párosításból, és, hogy ne legyen izgulni valójuk a drukkereknek, már idegenben is előnyt szereznek. Tippünk ennek megfelelően: 2!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.