Szerdai tutitár

Megállítják a Malmőt?

A BL-meccs mellett egy angol rangadó keltette fel érdeklődésünket. Ma a hazaiak napja lesz...
 
 

Szerdai tutitár

Megállítják a Malmőt?

A BL-meccs mellett egy angol rangadó keltette fel érdeklődésünket. Ma a hazaiak napja lesz...
 
 
 

Szerdai tutitár

Megállítják a Malmőt?

A BL-meccs mellett egy angol rangadó keltette fel érdeklődésünket. Ma a hazaiak napja lesz...

Dinamo Zagreb-Malmö 1!

A BL-selejtezők közül szerdán öt összecsapást rendeznek, mi ezek közül elsőként a svéd és a horvát bajnok párosmeccsét vettük górcső alá.

A zágrábiak tavaly magabiztosan szerezték meg az aranyérmet, a legnagyobb riválisukra, a splíti Hajdukra 17 pontot verve. A fiúk az ién ott folytatták, ahol az előző szezonban abbahagyták: négy játéknapot követően 12 ponttal, és 11-0-ás ( ! ) gólaránnyal vezetik a pontvadászatot. A BL előző körében a kiváló formában lévő HJK-val találták szembe magukat, ám a finnek sem tudták megállítani Rukavináékat: a horcátok kettős sikerrel léptek tovább. Nagyszerű formában vannak, a hazai pálya előnyét pedig felesleges ecsetelni egy volt jugoszláv gárda esetében...

Zenés ajándékkosár a zágrábi szurkolóktól...

Csapjunk át Északra, hiszen a tavalyi svéd bajnok lesz az ellenfél. A drukkerek az idén közel sem örülhetnek annyit, mint tették azt tavaly. Az együttes mindössze a 9. pozícióban áll, és bár vannak elmaradt meccseik, így sincs szemernyi esélyük sem a címvédésre. Idegenben nagyon nem megy a csapatnak: jelenleg 2-2-7-es a mutatója, amely valljuk be férfiasan, elképesztően gyenge... Igen ám, de épp az idegenbeli sikerének köszönhette a csapat, hogy egyáltalán eljuthatott eddig! Bizony, hiszen a Rangers ellen vendégségben csikarta ki a győzelmet, amelyet otthon egy döntetlennel fejelt meg. Hamadék tehát egy bravúrt már bemutattak a sorozatban!

A hazai pálya előnye, a forma és a játéktudás alapján egyértelműen hazai sikerrel kalkulálunk. Sőt, bátrabbak akár hendivel is próbálkozhatnak. Az az érzésünk, hogy a zágrábiak döntésre akarják vinni a dolgot már az első mérkőzésen. Tippünk ezért magabiztos 1-es!

Cardiff-Brighton 1!

Rangadót rendeznek az angol második vonalban, és szerintünk a rutin valamint a hazai pálya előnye miatt odahaza maradnak a pontok. Nem húzzuk tovább a kedves sporttársak idegeit, előállunk a tippel: Cardiff-Brighton 1!

Szögezzük le nyomban az elején. Két parádés formában lévő együttes csap össze a Cardiff City Stadionban szerdán este. Ugyan csak két forduló ment a bajnokságból, mindkét együttes száz százalékos, sőt, mind a két alakulat továbbjutott a Ligakupában is. Kezdjük először a Cardiff kivesézésével!

A walesiek tavaly az osztályozót érő 4. helyen végeztek, ám nem tudtak élni a lehetőséggel, így újra a Championshipben küzdhetnek az élvonalbeli tagság kivívásáért. Earnshawék be is kezdtek rendesen: előbb idegenben a tavaly még a Premier League-ben vitézkedő West Ham otthonában nyertek (0-1), majd könnyedén verték a Bristolt (3-1). Közben a társaság az Oxford United pályáján - igaz csak hosszabbításban - vívta ki a továbbjutást. Rutinos játékosok sora erősíti a kék-fehéreket, elég ha csak a kapus Marshall, vagy Earnshaw, Kenny Miller, Wittingham, vagy éppen Conway nevét említjük.

A Brighton tavaly megnyerte a League I. sorozatát, így osztályt válthatott. Aztán a szezont nagyszerűen kezdte a gárda: előbb otthon a Doncaster, majd idegenben a Portsmouth esett áldozatául. Közben sikert arattak a ligakupában is (Gillingham 1-0), tehát nagyszerű formában vannak Calderonék.

Az elmúlt évtizedben egy Ligakupa és négy bajnoki szerepel a közös statisztikájukban, és ezeken a meccseken bizony nem nyert még a Brighton... 3-2-0 a mutató a Cardiff szempontjából, és Walesben a három ütközetből kettő végén a hazai drukkerek örülhettek. Szerintünk nem lesz meglepetés, az újonc megadja magát idegenben. Tippünk ennek megfelelően: 1!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.