Debrecenbe utazik a címvédő

A szezon egyik legnagyobb rangadóját ígéri a vasárnapi Debrecen–Videoton mérkőzés az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.
 
 

Debrecenbe utazik a címvédő

A szezon egyik legnagyobb rangadóját ígéri a vasárnapi Debrecen–Videoton mérkőzés az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.
 
 
 

Debrecenbe utazik a címvédő

A szezon egyik legnagyobb rangadóját ígéri a vasárnapi Debrecen–Videoton mérkőzés az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Az elmúlt időszak legeredményesebb magyar klubcsapata – a csalódást keltő legutóbbi idény után – a mostani szezonban Kondás Elemér vezetőedző irányításával régi önmagát idézi. Az első négy fordulót hibátlan mérleggel tudta le, s hogy jó passzban van, azt kiválóan mutatja a legutóbbi forduló, amelyben a Kecskemét otthonában tudott győzni annak ellenére, hogy 0-0-s félidő után a második játékrészt emberhátrányban kellett végigjátszania – áll az MTI előzetesében.

A debreceniek legnagyobb problémáját éppen a kiállított Adamo Coulibaly hiánya jelenti, mivel a francia támadó az együttes egyik legjobbja volt az elmúlt időszakban. Pótlását ugyanakkor nem csupán a székesfehérváriak elleni rangadón, de az azt követő két bajnokin is meg kell majd oldani.

A címvédő Videoton a két héttel ezelőtti, kaposvári botlás után a masszív Diósgyőr legyőzésével hangolt a rangadóra, amely előtt vélhetően Paulo Sousa edző sem bánkódik Coulibaly eltiltása miatt. A Videoton játékosai nagyon biztosan, a második félidőben félgőzzel játszva szerezték meg a három pontot a múlt héten, Debrecenben azonban ez vélhetőleg kevés lesz a sikerhez. Ráadásul a keret régebbi játékosainak nem lehetnek jó emlékeik a hajdúsági túrákról, mivel a legutóbbi két kiírásban egyaránt pont nélkül utaztak haza.

A bajnokság másik két százszázalékos csapata közül a Győr a gyengélkedő, sok problémával küszködő Vasast fogadja, míg az eddigi meglepetéscsapat, az újonc Pécs a Magyar Kupa-győztes Kecskemétet.

Fővárosi rangadót rendeznek szombaton a Bozsik Stadionban, ahol a négy forduló alatt 13 gólt szerző Budapest Honvéd az eddig messze a várakozások alatt teljesítő, legutóbbi bronzérmes Ferencvárost látja vendégül. A jelenlegi formák alapján egyértelműen a hármas győzelmi szériánál járó hazaiak az esélyesek, az FTC-nek ugyanakkor óriási szüksége van a pontokra, mert az Európa Liga-kiesés, és a négy meccsen szerzett két pont miatt a szurkolók és a vezetők is egyre türelmetlenebbek.

Prukner László edző helyzete kifejezetten nehéz a kispesti meccs előtt, s nem csupán a gyengébb forma miatt, hanem azért is, mert a klubvezetők magatartásbeli problémák miatt csütörtökön elküldték két meghatározó légiósukat, Liban Abdit és Andrezinhót.

OTP Bank Liga, 5. forduló

Augusztus 13., szombat
Győri ETO FC – Vasas Híd, 17:30
Pécsi MFC – Kecskeméti TE-Ereco, 19 óra
Diósgyőri VTK – Lombard Pápa Termál FC, 19 óra
MVM Paksi FC – BFC Siófok, 19 óra
Haladás Sopron Bank – Zalaegerszegi TE FC, 19 óra
Budapest Honvéd – Ferencváros, 20 óra
Augusztus 14., vasárnap
Debreceni VSC-TEVA – Videoton FC, 16 óra
Kaposvári Rákóczi – Újpest FC, 18 óra

A tabella

1. Debrecen 12 pont (9-2)
2. Pécs 12 pont (6-2)
3. Győr 12 pont (5-1)
4. Pápa 10 pont (5-1)
5. Honvéd 9 pont (13-4)
6. Paks 7 pont (6-7)
7. Videoton 6 pont (6-2, 3 mérkőzés)
8. Kecskemét 6 pont (8-5)
9. Diósgyőr 4 pont (6-6)
10. Kaposvár 4 pont (4-7)
11. Siófok 3 pont (2-3, 3 mérkőzés)
12. Ferencváros 2 pont (3-5)
13. Haladás 1 pont (2-6)
14. Vasas 1 pont (3-11)
15. Újpest 0 pont (0-6)
16. Zalaegerszeg 0 pont (2-12)

A góllövőlista élmezőnye

4 gólos: Danilo (Honvéd), Maric (Pápa)
3 gólos: Coulibaly (Debrecen), Horváth Zs. (Pécs), Peric (Kaposvár)
2 gólos: Alves (Videoton), Bódi (Debrecen), Dudás (Győr), Foxi (Kecskemét), Kulcsár T. (Debrecen), Luque (Diósgyőr), Nagy O. (Pécs), Németh N. (Honvéd), Seydi (Diósgyőr), Vasiljevic (Videoton), Vayer (Paks)
Öngól: Kulcsár (Vasas, a Honvéd ellen)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.