Szerdai tutitár

Hajrá Magyarok!

Barátságos meccseket rendeznek ma szerte a nagyvilágban.
 
 

Szerdai tutitár

Hajrá Magyarok!

Barátságos meccseket rendeznek ma szerte a nagyvilágban.
 
 
 

Szerdai tutitár

Hajrá Magyarok!

Barátságos meccseket rendeznek ma szerte a nagyvilágban.

Magyarország-Izland 1!

Jó hazafiként természetesen hazai győzelmet várunk a találkozótól! Mert azért az mégsem járja, hogy a nemzeti tizenegy ne verje el a lelkes szigetlakókat. Volt idő, amikor az Izland elleni ütközeteket a magyar futball "Waterllo-jaként" éltünk meg... Nem véletlenül került be a honi futball-barátok naptárába fekete napként a kék-fehérektől elszenvedett vereség, hiszen azzal valami félelmetes mélyrepülésbe kezdett a válogatottunk.

Az Európa bajnokságra készülő válogatottunk jelenleg az E-csoport 3. helyén áll 7 fellépésén szerzett 12 pontjával, a listavezető Hollandia beérésére semmi esély (18 pont), viszont a svédek lőtávolon belül vannak (15). Főleg annak tudatában, hogy a háromkoronások még ellátogatnak szeptember elején Budapestre... A következő két meccsen sok minden eldől, hiszen Ibrahimovicsék vendégjátéka után Dzsudzsákék Moldovába látogatnak.

2004. szeptemberében vb-selejtezőn fogadtuk legutóbb Izlandot

Az északi stílust tehát Izéand ellen gyakorolja Egervári Sándor alakulata. Izland tökéletes partner lehet, és reményeink szerint egy kis önbizalom-bombát is jelent majd Halmosiéknak a kilencven perc. Mert a szigetlakók mostanság nem brillíroznak... A H-jelű kvintettben az utolsók, egy pontjuk van mindössze, azt Cipruson csípték el. A norvégok, a dánok, a portugálok tétmeccsen, az izraeliek pedig barátságos találkozón kalapálták el őket.

Az elmúlt évtizedben azért helyre állt a világ rendje: 2004-ben oda-vissza vertük a lelkes halászokat. Most is azt gondoljuk, hogy válogatottunk megnyeri a felkészülési meccset!

Norvégia-Csehország 1(x)!

Újabb felkészülési mérkőzés, ezúttal Északról. A norvág válogatott szerintünk jó eséllyel elverheti a cseheket, de, hogy nem kap ki tőlük, az tuti!

A H-, és az I-csoport második helyezettje feszül egymásnak ezen a barátságos mérkőzésen. A házigazdák öt meccsükön 10 pontig jutottak, a portugálokkal és a dánokkal vívnak ádáz csatát az első két helyért. Mindkét riválisnak ugyancsak 10 egység szerepel a neve mellett. Szeptember elején Izland és Dánia lesz majd Carwe-ék ellenfele, ha ezeken a meccseken behúzzák a hat pontot, akkor alighanem ott lesznek az első két hely valamelyikén a végjátékban. Június elején Litvánia ellen lépett pályára legutóbb a csapat, azt a felkészülési találkozót be is húzta 1-0-ra.

A csehek a spanyolok mögött magabiztosan őrzik második pozíciójukat, a hispánoktól idegenben papírforma, a litvánoktól otthon meglepetés vereséget szenvedtek. Ám hála a skótok borzalmas formájának, így sincsen izgulni valójuk. A gárda kissé szeszélyesen teljesít mostanában: Japánnal és Peruvel gól nélküli ikszet nyomtak, előtte verték Lichtensteint, viszont kikaptak a spanyoloktól és a horvátoktól. Látványosan kevés gól esik a meccseiken...

Bár felkészülési mérkőzésen bármi előfordulhat, szerintünk a norvégok az esélyesebbek. Emellett nagyon meglepődnénk, ha lenne három találat az ütközetben...

Végül egy kis tippözön: a lengyelek elverhetik a grúzokat; a törökök az észteket; a német-brazil derbin mindkét fél betalálhat; a Franciaország-Chile mérkőzésen nem szűmolunk sok góllal...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.