Vasárnapi tutitár

FTC: az első győzelem a cél!

A Fradi sikere mellett a Brann esélyeire hívjuk fel a figyelmet.
 
 

Vasárnapi tutitár

FTC: az első győzelem a cél!

A Fradi sikere mellett a Brann esélyeire hívjuk fel a figyelmet.
 
 
 

Vasárnapi tutitár

FTC: az első győzelem a cél!

A Fradi sikere mellett a Brann esélyeire hívjuk fel a figyelmet.

Ferencváros-Pécs 1!

Immár a 4. fordulót rendezik a honi labdarúgó-bajnokságban, és bizony kevesen gondolták volna a rajt előtt, hogy a száz százalékos Pécs vizitál majd az alsóházban tanyázó fővárosi együttes otthonába...

Pedig ez a helyzet kedves blogtársak! A Fradi várakozáson alul nyitott a pontvadászatban. A Kaposvár elleni idegenbeli iksz még tán belefért, de a hazai remi a DVTK-val szemben már kínos volt. Aztán a Loki otthonában pont nélkül maradtak Lisztesék. A nemzetközi kupakaland sem úgy végződött, ahogy azt a zöld-fehér drukkerek elképzelték. Ugyan az örmény riválist kettős győzelemmel kiejtették, de a norvég Aalaseund már nagy falatnak bizonyult.

Tehát még nyeretlen a Fradi, és ezen az állapoton biztosan változtatna a Prukner-legénység. És ki ellen lehetne könnyebb behúzni az első győzelmet, mint az egyik újonc ellen? (Itt halkan jegyezzük meg, hogy a másik újonc ellen nem jött össze a siker...)

De azért ez nem lesz egy egyszerű történet, legalább is, ha csak a tabellát vizslatjuk. Ugyanis a baranyaiak igencsak bekezdtek! Előbb a Halit verték 1-0-ra, majd három ponttal távoztak a Fáy utcából (1-2), aztán legutóbb a ZTE is pont vesztesen hagyta el a mecsekaljai stadiont (2-1). Mészáros Ferenc tanítványai tehát brillíroznak eddig, ám azt gondoljuk, hogy az újonc lendülete hamarosan alább hagy...

És azért erre jó esély van az Albert Stadionban. Az elmúlt öt esztendőben nem találkoztak egymással a csapatok, az előtte lejátszott meccsek hazai dominanciát mutatnak. Most is azt gondoljuk, hogy a Fradi nyer, és megszerzi ezáltal első győzelmét az NB/I-ben! Tippünk ezért: 1!

Brann Bergen-Stormgodset 1! +1,5! +2,5!

A norvég bajnokságban immár a 19. fordulónak futnak neki a csapatok, és mi egy rangadót választottunk ki az összecsapások közül. Nevezetesen a Brann fogadja a Stormgodsetet, amelynek a végén szerintünk a hazai publikum térhet haza elégedetten...

Érdekesen alakul a Tippeligaen ( :) ) mostanság: a Molde vezet 38 ponttal, hat egységgel lemaradva követi őt a Tromsö és a Brann, de utánuk már óriási a tömörülés. A 7. Stabaeknek 26 pont áll a neve mellett, tehát egy-egy győzelemmel nagyot lehet lépni a tabellán.

A hazai alakulat remekel mostanság. A bergeni alakulat 6-1-2-es otthoni sort hozott össze, az elmúlt hat játéknapon 15 pontot hozott össze, az öt siker mellett mindössze egy vereség csúszott be Fredrikstadtban.

A Stormgodset a 4. pozícióból várja a folytatást. A társaság csak 16 meccset játszott, ezeken 29 pontig jutott. Idegenben azonban haloványabban teljesítenek a fiúk (1-1-4, a Vikinget verték még áprilisban), 7-15-ös gólaránnyal. Ami a formájukat illeti: a bajnokságban otthon félelmetesek, a túrákon viszont rendre kapitulálnak... A héten elbúcsúztak az EL-től: az Atletico Madridtól kétszer is kikaptak, így véget ért számukra a kupakaland.

Az elmúlt években ebből a párosításból rendre az aktuális pályaválasztó jött ki jobban. És Bergenben általában nem fukarkodtak a fiúk a gólokkal sem. Nos, a fáradt vendégek szerintünk nem tudják megállítani a Brannt, tehát sanszos a hazai siker. Emellett könnyen eshet két, de akár három gólt is!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.