Pénteki tutitár

Benelux-túra...

Az Anderlecht mindenképpen javítana! Megkezdődik a holland bajnokság is...
 
 

Pénteki tutitár

Benelux-túra...

Az Anderlecht mindenképpen javítana! Megkezdődik a holland bajnokság is...
 
 
 

Pénteki tutitár

Benelux-túra...

Az Anderlecht mindenképpen javítana! Megkezdődik a holland bajnokság is...

Anderlecht-Mechelen 1!

Nagyon, de nagyon nehezen tudnánk elképzelni, hogy a brüsszeli sztárcsapat két forduló elteltével győzelem nélkül álljon a bajga bajnokságban. És miután az első fellépésüket jól elszúrták Juhászék, így most saját közönségük előtt kell feledtetni a múlt heti buktát. Az ellenfél erre a feladatra alkalmas is lehet, hiszen a Mechelennek eddig nem termett túl sok babér, pontosabban pont a Constant Vanden Stock Stadionban...

Egy játéknapot tudtak le eddig a belga együttesek, és a lila-fehérekre bizony nem várt nehéz feladat: az újonc OH Leuven otthonában kellett megkezdeniük a pontok gyűjtögetését. Pontosabban kellett volna, ugyanis Lukaku hiába szerzett vezetést a fővárosiaknak, Odoi kiállítása után a lelkes hazaiak előbb egyenlítettek, majd a lefújás előtt a győztes gólt is begyötörték. Extra blama...

Juhászék tavaly az alapszakaszban remekül szerepeltek otthon, 15 meccsükből 11-4-0-ás sort hoztak össze. Tehát a stadionjuk erős bástyának számított.

A Mechelen tavaly az alapszakaszt az előkelő 7. helyen zárta, stabil teljesítményének egészen kiváló hazai mérlege adta meg az alapot (8-6-1). Az idei szezont is jól kezdték a piros-sárgák: a nyitófordulóban otthon 2-1-re verték a St. Truiden együttesét.

Az elmúlt szűk egy évtizedben négyszer vizitált az Anderlechtnél a Mechelen. És bár ne tette volna... Négy zakó, a gólarány pedig 15-1! Nos, kedves blogtársak, nem érzünk meglepetést. Lukakuék behúzzák a három pontot, punk-tum!

Excelsior-Feyenoord +2,5!

Megkezdődik a holland bajnokság is, így megígérhetjük, hogy egyre kevesebb időt töltünk az izlandi, a finn és a feröeri utcák-terek bajnokság aktuális fordulóival... :)

Csaknem egy esztendeje rendeztek legutóbb Excelsior-Feyenoord mérkőzést. Élénken él emlékezetünkben az akkor készített elemzés: erőteljesen sugalltuk, hogy ezen a derbin csak és kizárólag vendégsiker születhet, és még azt is megemlítettük, hogy ezek a brigédok bizony utálnak védekezni... Utóbbi állításunk be is jött szépen, esett 5 gól, igen ám, de mi még véletlenül sem ilyen elosztásra gondoltunk... Nyer a házigazda, mi pedig virtuálisan össze is téphettük egyik szelvényünket.

Tanultunk akkori hibánkból, és bár bizsereg az újbegyünk, mégsem merjük behúzni a 2-est a Stadion Woudestein-ben rendezendő ütközetre. Vagy talán mégis? Mert nézzük a szikár tényeket. A tavalyi szezonra egyik alakulat sem lehet büszke. A kisebbik rotterdami társaság a 16., osztályozós helyig küzdötte le magát. 35 ponttal zárt 34 meccset követően, egységei java részét (24) odahaza gyűjtötte be. A kiesés elleni harcban aztén megtáltosodtak Fernandezék, és előbb a Den Boscht, majd a Helmondot intézték el magabiztosan. Maradt az élvonal, ahol bizony az idén sem lesz egyszerűbb dolguk a piros-fehér-feketéknek...

Vegyük górcső aláa "nagytestvér" teljesítményét is. Mit mondjunk, ők sem brillíroztak éppen az elmúlt szezonban... A nagy múlttal rendelkező társulat mindössze a 10. helyen zárt 44 ponttal, tragikusnak nevezhető 2-5-10-es vendégmutatóval... A csalódást keltő produkció után nagyon fogadkoznak a klubnál, cél egyértelműen a nemzetközi porondot érő helyek megszerzése. Ehhez azonban idegenben is lényegesen összeszedettebb teljesítményre lesz szükség.

Az egymás elleni mérleg összességében Feyenoord-fölényt mutat, ám nem hallgathatju el azt a tényt, hogy a legutóbbi két meccsen ebben a felállásban hazai siker született... Azonban az is kiemelendő, hogy a Stadion Woudestein-ben az elmúlt években mindig esett legalább három találat... Most is ebből indulunk ki!

És akkor néhány tipp még a végére. Dortmundban lesz 2 gól, a Derry csúnyán elveri a Galwayt, a Honvéd megcsúszhat Egerszegen, és a Düsseldorf vélhetően ismét három ponttal gyarapodik...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.