Hétfői tutitár

Hendis finn, sima francia...

Az Inter Turku és a Monaco esélyeire hívjuk fel a figyemet...
 
 

Hétfői tutitár

Hendis finn, sima francia...

Az Inter Turku és a Monaco esélyeire hívjuk fel a figyemet...
 
 
 

Hétfői tutitár

Hendis finn, sima francia...

Az Inter Turku és a Monaco esélyeire hívjuk fel a figyemet...

Inter Turku-Rovaniemi (0-1) 1! +2,5!

Egy laza hendis tippel nyitjuk a hetet, ugyanis totálisan biztosak vagyunk abban, hogy a turkui alakulat sok gólos meccsen mossa fel a padlót a sereghajtóval.

A hazai esélyek egyértelműek: az Inter a 2. helyen áll, előre feleslegesen tekintgetnek a fiúk, ugyanis a HJK nagyon meglógott a mezőnytől. Ugyanakkor hátrafelé figyelniük kell Ojaláéknak, mivel a JJK két ponttal mögöttük előzésre készen áll. A turkui alakulatnak 16 meccs után 33 pontja van, odahaza, a Veritas Stadionban eddig veretlen a gárda (6-2-0, a Mypa és a Kups mentett nála pontot), gólaránya pedig igencsak parádés: 27-9! Jellemzően sok gólos ütközeteket vívnak a fiúk; várhatóan nem törik meg a trend ma este sem.

Nem valószínű, különösen azért nem, mert a derék Rops lesz a turkuiak vendége. A Rovaniemi pedig szintén hajlamos a gólparádéra: no nem annyira szórják, sokkal inkább kapják a találatokat... Most az utolsók 16 mérkőzést követően 11 egységgel, ám azért nem totálisan reménytelen a helyzetük, ugyanis a még éppen bent maradó helyen állomásozó Vaasa is csak 13 pontig jutott. Vendégségben igencsa gyengén teljesítenek a fiúk: 1-1-6-os sort hoztak össze 10-24-es gólaránnyal (a pontszerzéseket május közepéig letudták, a Mypát verték, Marienham ellen pedig ikszeltek). Legutóbbi öt túrájukon alaposan elverték őket, mindannyiszor legalább kettő volt közte, de megesett, hogy hat (Jaro 8-2)...

És akkor arról még nem is ejtettünk szót, hogy a Rops nem szívesen vizitál a Veritas Stadionban: az elmúlt esztendőkben - legyen szó kupa, vagy éppen bajnoki meccsről - mindig hendis vereséget szenvedtek. Ez a sorozat nem szakad meg. Húzzuk be bátran a hendikepes hazai sikert, egy másik szlvényen meg toljuk meg a +2,5-ös opciót!

Monaco-Boulogne 1!

A francia második vonalban is megkezdődnek a küzdelmek, és szégyen szemre itt találhatjuk a Monacot. Igen-igen, a "hercegek" tavaly olyan szintre fejlesztették a csörgőlabdát, hogy annak nem is lehetett más a vége, mint kiesés... A piros-fehérek ugyan küzdöttek becsülettel a bent maradásért, ám végül az Arles és a Lens társaságában elbúcsúztak az első ligától.

No, de nem keseregni jöttünk össze ( :) ), hiszen a II. Lajos Stadion népe egyértelműen feljutást vár a fiúktól. Amely - halkan jegyezzük meg - nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis a gall második vonal az egyik legkiegyensúlyozottabb pontvadászat szerte Európában. Rengeteg az iksz, a gárdák többsége nem a támadófocit preferálja, ennek megfelelően viszonylag kevés gól is születik a bajnokságban.

A Monaco céljai tehát egyértelműnek tűnnek, ám soros ellenfele nem adja majd könnyen a bőrét, ez tuti... A Boulogne két esztendeje még ugyancsak az élvonal tagja volt, ám neki nem jött össze a visszajutás. Az elmúlt idényben a 8. pozícióban zárt, idegenben 3-9-7-es mutatóval és szánalmas 13-26-os gólaránnyal. Nagy lesz az idén is a konkurencia a feljutásért vívott harcban, ám meggyőződésünk, hogy a Boulogne nem ér oda a dobogóra.

Összességében azt gondoljuk, hogy a Monaconak győzelemmel kell rajtolnia, ha valóban vissza akar térni a "paradicsomba". Nem várunk sok gólt, tehát egy -2,5-ös összecsapáson hazai sikerrel kalkulálunk!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.