Hibázott a Pécs?

Lovrencsics Gergő pápai szerződése miatt bukhatja másodosztályú bajnoki címét a PMFC?
 
 

Hibázott a Pécs?

Lovrencsics Gergő pápai szerződése miatt bukhatja másodosztályú bajnoki címét a PMFC?
 
 
 

Hibázott a Pécs?

Lovrencsics Gergő pápai szerződése miatt bukhatja másodosztályú bajnoki címét a PMFC?

A Pécsi MFC az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az NB II Nyugati-csoportjának első helyén véget. Igen ám, de a baranyaiak tehetséges csatára, Lovrencsics Gergő már korábban elkötelezte magát a Lombard Pápához, a következő bajnokságban már új együttesében szerepel, és ezért nem is újították meg május 31-én lejárt szerződését a Mecsekalján – írja a kisalföld.hu.

Aztán az elmúlt hónap utolsó napján megegyezett a PMFC és a Pápa: Lovrencsics még egy mérkőzésen szerepelhet a pécsi együttesben. A csatár így a Szigetszentmiklós elleni idegenbeli találkozón pályára is lépett, az utolsó, Veszprém elleni bajnokin azonban már nem játszik.

A Szigetszentmiklós és a Gyirmót is kapott egy-egy telefonhívást, miszerint az ügyben a Pécsi MFC hibázott, mert nem nyújtott be az MLSZ-be új szerződést Lovrencsiccsel, így a csatár jogosulatlanul játszott a hétvégén Szigetszentmiklóson. Az ügy egyik nyertese a bajnoki versenyfutásban lemaradt Gyirmót lehet, a győri klub azonban nem kíván óvni.

– A magunk részéről nem kívánunk semmiféle lépést tenni – mondta Margitai Zoltán, a Gyirmót klubigazgatója. – Egyrészt mert szerintünk eldőlt a feljutás kérdése, másrészt mert nem tudjuk pontosan, mi történt, és úgy gondoljuk, nem a mi feladatunk ebben az ügyben bármit is feltételezni. A mi dolgunk az, hogy gratuláljunk a Pécsnek, amelynek sok sikert kívánunk az élvonalban. Mi készülünk a másodosztályra. Azonban természetesen elvárjuk az MLSZ illetékeseitől, ha történt valami szabálytalanság, azt legalább ugyanolyan pontossággal vizsgálják ki, mint a mi licencelbírálásunknál tették, amikor nem kaptunk engedélyt az első osztálybeli induláshoz.

A Pécsi MFC a következő közleményt jelentette meg saját hivatalos honlapján:

A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben tájékoztatásul közöljük, hogy a PMFC-Sport Kft. a szabályoknak megfelelően beadta a Magyar Labdarúgó Szövetségbe Lovrencsics Gergő szerződésmódosítását, amelyet az MLSZ részéről Varga Krisztina versenyszervezési osztályvezető ellenjegyzett és nyilvántartásba vett, így a játékos jogosult volt pályára lépni Szigetszentmiklóson.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.