Kapósak a Szolnok játékosai

Kiesett az NB I-ből a Szolnoki MÁV FC, de játékosai igencsak kapósak az átigazolási piacon.
 
 

Kapósak a Szolnok játékosai

Kiesett az NB I-ből a Szolnoki MÁV FC, de játékosai igencsak kapósak az átigazolási piacon.
 
 
 

Kapósak a Szolnok játékosai

Kiesett az NB I-ből a Szolnoki MÁV FC, de játékosai igencsak kapósak az átigazolási piacon.

Az köztudott volt, hogy az NB II-be kiesett, és a szezon végén tulajdonosváltáson átesett szolnoki klub nem kívánja megtartani az elmúlt bajnokságban szereplő keret tagjait, csupán a szolnoki játékosoknak (Antal Gábor, Balogh Pál, Lengyel Béla, Rézsó Péter, Szalai Botond) kínál új szerződést a 2011–2012-es évadra. A 2010 őszén érkezett szakvezető, Simon Antal is távozott a Tiszaligetből, a helyét a klub korábbi játékosa, Romanek János foglalja el a kispadon – írja a szoljon.hu.

– Egyelőre még nem tudom, hol folytatom az edzősködést – felelte Simon Antal. – Úgy tűnik, az első osztályú kluboknál nincs szabad státusz, valamennyi kispad foglalt, az NB II pedig még tart, ott csak hétvégén ér véget a pontvadászat, s utána kezdődik meg az edzőkeringő. Így jobb híján jelenleg a szabadságomat töltöm.

Korábbi játékosainak egy része azonban már nem sokáig élvezheti a nyári szünetet, ugyanis az élvonalbeli klubok lassan megkezdik a felkészülést a következő idényre. Pláne azok, amelyek a nemzetközi porondra is kiléphetnek. Ha minden igaz, akad olyan, tavasszal szolnoki színekben szerepelt labdarúgó, aki akár külföldön is bemutatkozhat.

A tavaszi bajnoki mérkőzéseket látva hamar kiderült, Milos Jokic személyében egy képzett, többre hivatott játékos került a télen Szolnokra. A szerb másodosztály listavezetőjétől, az FK Bask együttesétől februárban érkezett középpályás gyorsan felhívta magára a rivális klubok figyelmét, s várható volt, hogy több első osztályú gárda is megkörnyékezi a nyáron. Nos, a futballista valóban kapós is volt a piacon, ám nem sokat gondolkodott, merre is vegye az irányt. A Magyar Kupa-győztes Kecskemét legénységét ugyanis honfitársa, Tomiszlav Szivics irányítja, így nem volt kérdéses, hogy elsőbbséget élvez a KTE ajánlata a többi kérővel szemben. A megegyezés állítólag már meg is született az érdekeltek között, csupán az aláírás hiányzik a szerződésről.

A 22 éves Búrány Zoltán nem véletlenül szerepelt a különböző utánpótlás-válogatottakban. A kiesés ellenére Szolnokon is jó teljesítménnyel hívta fel magára a szakvezetők figyelmét. Ajánlatban nem is szervezett hiányt az elmúlt hetekben, fővárosi és vidéki első osztályú klubok is szerették volna megszerezni. Ez végül a következő szezonban dobogó közelbe pályázó Haladásnak sikerült, a védőként és szűrőként is otthonosan mozgó fiatal Aczél Zoltán edző hívó szavát elfogadva, két évre kötelezte el magát Szombathelyre.

Vitalijs Melnicsenko kapus egyetlen meccs kivételével egyenletes, jó formában védte végig az egész tavaszi idényt. A jó alakú, magas és fiatal lett hálóőrt három első osztályú együttes is szeretné megszerezni. A szoljon.hu információi szerint a Vasas, a Kaposvár és a Zalaegerszeg fut versenyt érte. Hogy melyikük lesz a befutó, napokon belül kiderül. Zsolnai Róbert meglehetősen hányatott két év után került a télen Szolnokra. Simon Antal szép lassan újra felépítette a magas, kimondottan jól fejelő csatárt, akit állítólag az újonc Diósgyőr szemelt ki magának.

Joseph Ngalle közönség-kedvencként hagyta el tavaly az NB II-es makói alakulatot. Most régi klubja ismét szeretné soraiban tudni, a tárgyalások közel vannak a megegyezéshez. A MÁV FC-nek három kölcsönjátékosa volt: a Debrecenből érkezett Máté Péter, a ferencvárosi Fitos Lászlóról és az újpesti Remili Mohamed. A nyáron mindhárman visszatérnek anyaegyesületükhöz, ám hogy ott milyen szerepet szánnak nekik a vezetők, az csak a felkészülés során derül ki.

Jelen állás szerint hét olyan futballista szerepelhet ősszel is az NB I-ben, aki tavasszal Szolnokon játszott. Egy kieső csapattól azért nem rossz teljesítmény. És még nincs vége az átigazolási szezonnak!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.