Putnok

Vérátömlesztés után jöhet a rajt!

Az NB II-es újonc Putnok VSE játékoskeretének több mint fele kicserélődött.
 
 

Putnok

Vérátömlesztés után jöhet a rajt!

Az NB II-es újonc Putnok VSE játékoskeretének több mint fele kicserélődött.
 
 
 

Putnok

Vérátömlesztés után jöhet a rajt!

Az NB II-es újonc Putnok VSE játékoskeretének több mint fele kicserélődött.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly sem volt rossz csapata a borsodi településnek, hiszen egyrészt nagy fölénnyel megnyerték az NB III Mátra-csoportját, másrészt legyőzték és elbúcsúztatták a DVSC-DEAC-ot és a Paksot a Magyar Kupában, aztán döntetlent játszottak a Kaposvári Rákóczi ellen. A másodosztályra mégis erősíteniük kellett, hiszen a tét nem kicsi, az átszervezés miatt sok csapat búcsúzni kényszerül majd a szezon végén. A Putnok a Keleti-csoport első fordulójában, szombat délután a Vasas otthonában szerepel. Koszta Péter vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, mivel mindenképpen meg kell mérkőzniük a fővárosiakkal, célszerű most, a legelején túlesni rajta, hiszen még ők sem álltak össze tökéletesen...

Az előjelek nem teljesen pozitívak, hiszen a PVSE a Magyar Kupa első fordulójában 2-0-ra kikapott a DVSC harmadosztályú tartalékcsapata, a Létavértes otthonában.

– Vegyes érzéseim vannak, mert a csapatunk még nem állt össze teljesen. Tíz játékos távozott és tizenketten érkeztek, ráadásul a főpróba, a kupameccs sem sikerült jól. Nem voltak még készen a játékengedélyek, az újak közül heten nem léphettek pályára – magyarázta a Rangadó.hu megkeresésére Koszta Péter. – A Vasas elleni meccsről azt gondolom, hogy még mindig jobb az elején játszani az angyalföldiekkel, mert olvasgattam a híreket, és tudom, hogy náluk is sok a kérdőjel. Nem megyek úgy meccsre, hogy vereségre számítok, minimum egy pontot szeretnénk elhozni. Ők is több játékost igazoltak, és az NB I-es keretből is maradtak néhányan, de remélem, hogy képesek leszünk meglepetést okozni.

A tréner elmondta, egyelőre nem tudtak annyit közösen gyakorolni, amennyit tervezett, kilencven percen keresztül még nem látta a teljes, végleges keretet. Az viszont mindenképpen bíztató, hogy minden poszton két hasonló képességű játékost tud szerepeltetni.

– Célunk, hogy kiharcoljuk a bennmaradást, ha kell, akár osztályozón is. Nem vagyunk elkésve, ha több időt tudunk együtt dolgozni, ez megvalósítható – szögezte le Koszta Péter. – Egyetlen csapat sem azért indul, hogy kiessen, hiszen akkor el sem indulna, mindenkinek a bennmaradás a célja. Érdekes lesz az NB I-es tartalékcsapatok szereplése, hiszen ha mondjuk négyen előttünk végeznének, akár a tizenkettedik helyről is elérhető lenne az osztályozó. Fontos, hogy jól kezdjünk, mert a győzelmek hamar összekovácsolják a csapatot. Ha vereségekkel indulunk, az önbizalommal is gyorsan gondok adódhatnának. Az első három fordulóban minimum négy-öt pontra számítok. A hazai, Kazincbarcika elleni meccset meg kell nyerni, idegenben pedig jó lenne két döntetlen. Így könnyebb lenne, építkezni, mint úgy, ha minden meccsre idegeskedve kellene utaznunk.

Továbbra is szurkol a legenda

Rossz volt nézni a küszködő, szenvedő, vergődő Vasas játékát az előző szezonban. A rossz teljesítmény kieséshez vezetett, de talán még rosszabb volt látni a csalódottságot és a keserűséget a legendás játékos, Várady Béla arcán. Az egykori ezüstcipő gólkirály minden meccset személyesen tekintett meg az Illovszky-stadionban, de sok öröme nem volt benne. Azonban lassan véget ér a nyár, és a müncheni olimpia ezüstérmesének már hiányzik a játék. Újraindul a szezon, ráadásul egy kivételes, igazán pikáns meccsel! Egykori nagy sikereinek csapata, a Vasas azt a Putnokot fogadja, ahol Várady a hatvanas évek második felében nevelkedett! Ezt a találkozót természetesen ő sem hagyhatja ki, de minden bizonnyal a többiről sem fog hiányozni...

– Egyelőre legalábbis úgy indul, ezen a meccsen mindenképpen ott leszek, aztán majd meglátom... Nem gondoltam volna, hogy egyszer sor kerül egy ilyen párharcra, de úgy látszik, egyszer mindennek eljön az ideje – vélekedett a Rangadó megkeresésére Várady Béla. – Ez nagyon pikáns számomra! Legszívesebben mindkét csapatnak szurkolnék, hiszen a gyerekkoromat ott töltöttem, 18 éves koromig Borsod megyében éltem, azóta viszont ide tartozom. Nehéz a választás, drukkolok mindkettőnek, hogy sikeres legyen. A régi csapatomat nem láttam, nem tudom, milyen képességekkel rendelkezik, de mivel felkerült, biztosan stabil együttes. A mostani Vasasról pontosan annyit tudok, mint a Putnokról! Nem tudom, kik mentek oda, szombaton majd személyesen meglátom a változásokat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.