A Rangadó.hu szakértője

Az újonc Eger első pontja

Az Eger 1-1-es döntetlent játszott a Siófokkal az Illovszky Stadionban, az OTP Bank Liga második fordulójában.
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Az újonc Eger első pontja

Az Eger 1-1-es döntetlent játszott a Siófokkal az Illovszky Stadionban, az OTP Bank Liga második fordulójában.
 
 
 

A Rangadó.hu szakértője

Az újonc Eger első pontja

Az Eger 1-1-es döntetlent játszott a Siófokkal az Illovszky Stadionban, az OTP Bank Liga második fordulójában.

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Hiányzott a siófoki kezdőből a csapatkapitány, Fehér Zsolt, de rajta kívül Dajics, Windecker és Kecskés is kispadozott, míg egri részről a Szombathelyen kiállított Petr Knakal hiányzott. Vegyes képet mutatott a játék a kezdés után, eleinte mindkét csapat próbálkozott, majd a Siófok ragadta magához a kezdeményezést, és Sipos Norbert góljával a 21. percben meg is szerezte a vezetést. A balatoniak támadója tökéletesen lemásolta a Videoton-csatár, Nemanja Nikolics találatát, amellyel a székesfehérváriak csütörtök este legyőzték a belga Gentet az Európa Liga-selejtezőben.

A második félidőt sokkal aktívabban kezdte az újonc, jöttek a gólhelyzetek, és a hatvanadik percben, Dobrics révén az egyenlítés is. Ezután viszont megmerevedtek a frontvonalak, és bár az edzők támadószellemben cseréltek, a játékosok olykor támadás közben is védekeztek, úgy pedig elég nehéz gólt lőni... Maradt az 1-1, ezzel mindkét együttes megszerezte első pontját az új szezonban, de ha a továbbiakban is a jelenlegi formában futballoznak, akkor a hétpettyes katica jó néhány hétig előttük áll majd a tabellán.

– Érdekes mérkőzés volt, hiszen az első félidő a Siófoknak kedvezett. Tulajdonképpen idegenben játszottunk, megfogtak bennünket, de az utolsó negyedórában már magukra találtunk, egyre több pontos passzunk volt – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Tóth Dénes, az Egri FC klubmenedzsere, az FC Hatvan korábbi vezetőedzője. – A második játékrészben többet volt nálunk a labda, többet kezdeményeztünk, és egy kis szerencsével ezt a meccset megnyerhettük volna. Ebben a helyzetben azért kell hangsúlyoznom, hogy idegenben szereztünk egy pontot, mert Egerben háromezer néző bizonyára többet tudott volna segíteni, mint itt az a tizenöt ember, aki kitartóan és lelkesen bíztatta a csapatot. Örülünk az eredménynek, de a második félidőben egy kicsivel több ötlet hiányzott. Megvan az első pontunk, most már csak a többi harminchármat kell megszereznünk, hogy bennmaradjunk. Húz bennünk az ág, hiszen a következő napokban, hetekben a Nyíregyházával, a Diósgyőrrel, a Debrecennel és a Ferencvárossal játszunk, de hát ez az NB I, erre kell készülni. A mai meccs is megmutatta, hogy nem kell minket lebecsülni, és ahogy telik-múlik az idő, egyre edzettebbek, egységesebbek, ütőképesebbek leszünk.

A további erősítésekről

A mérkőzést közvetítő Duna TV-nek a szünetben Vancsa Miklós egri ügyvezető elmondta, hogy a Ferencvárostól távozó Pölöskey Péter nem lesz a hevesiek játékosa, ugyanakkor nem cáfolta, hogy érdeklődnek a győri brazil Ji-Parana iránt. Kijelentette, a szurkolók számíthatnak arra, hogy az illetékesek tovább erősítik a csapatot.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.